02 nov. 2022 | 12:37

10.000 de lei de la stat, pentru românii cu WC în fundul curții: doar depui cererea și primești banii să-ți faci condiții în casă

ACTUALITATE
10.000 de lei de la stat, pentru românii cu WC în fundul curții: doar depui cererea și primești banii să-ți faci condiții în casă

Dacă te numeri printre românii cu venituri mici, care nu au condiții de bază în locuință, pentru a trăi decent, acum a venit și vremea ta. Ai șansa să te conectezi pe banii statului la rețetele de apă și canalizare și, astfel, să ai și tu în casă toate cele necesare pentru o viață normală, mai ușoară.

Milioane de români din țara noastră nu au parte nici măcar de condițiile esențiale unui trai considerat a fi normal, în Europa vremurilor actuale.

Deși trăim vremuri în care ne mândrim cu evoluții tehnologice demne de filmele SF, numeroși conaționali de-ai noștri nici măcar n-au locuințele conectate la rețelele de apă și canalizare.

Din nefericire, pentru românii cu venituri mici, aceste lucrări sunt imposibil de acoperit din punct de vedere financiar, banii puțini pe care-i câștigă sau pe care îi primesc de la stat drept ajutoare, fiind uneori insuficienți pentru hrană și facturi. Tocmai de aceea, statul îți sare în ajutor, dacă te regăsești printre cei nevoiași. Poți primi 1.900 de euro, pentru a te putea conecta la rețelele de apă și canalizare.

Dacă vrei să primești banii pentru a-ți pune casa la punct, trebuie să te adresezi operatorilor de apă și canalizare. Important de precizat este că aști bani sunt nerambursabili și, deci, nu vei fi nevoit să-i returnezi niciodată. Doar te folosești de ei pentru a-ți face acele lucrări, după care stai liniștit.

Doar scrii pe o hârtie că vrei cei 1.900 de euro și îi primești. Banii nu ți se cer niciodată înapoi

„Familiile sau persoanele cu venituri lunare nete mai mici decât salariul minim brut pe țară vor putea beneficia, indirect, de o finanțare nerambursabilă de la stat, în valoare maximă de 1.900 euro, pentru branșarea sau racordarea la rețelele publice, locale sau regionale, de apă și canalizare. Ghidul pentru măsura de sprijin a apărut la jumătatea lunii octombrie, fiind stabilite atunci condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei interesați.

Pentru a putea beneficia de măsura de sprijin, persoanele fizice vor trebui să se adreseze operatorilor de apă și canalizare, care, începând cu 1 noiembrie, pot depune cereri de finanțare, urmând ca apoi, cu banii primiți în cadrul programului Prima Conectare, să facă branșarea solicitanților la rețelele de apă și canalizare”, explică Avocatnet.ro.

Există o serie de condiții ce trebuie îndeplinite, pentru a putea să primești acest ajutor. Printre ele, precizăm că beneficiarul trebuie să fie o persoană singură cu venituri reduse sau să facă parte dintr-o familie cu venituri reduse (media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie).