Ziua fără Zoom: compania care vrea să-și elibereze angajații de stresul de a sta în ședințe virtuale

Ziua fără Zoom: compania care vrea să-și elibereze angajații de stresul de a sta în ședințe virtuale

De când cu pandemia, mulți angajați lucrează de acasă, iar sistemul hibrid va deveni ceva normal pentru multe companii de aici încolo. Unul dintre giganții din domeniul bancare vrea, în acest context, ca angajații să scape de stresul de a sta în ședințe pe Zoom.

HSBC, unul dintre giganții bancari din Marea Britanie, vrea să le ofere angajaților șansa de a scăpa de stresul de a sta pe Zoom, în ședințe cu șefii sau colegii. Compania vrea ca vinerea să fie declarată zi fără așa ceva.

Decizia a fost luată în contextul în care mulți angajați se plâng de stresul acumulat în pandemie și că lucratul de acasă a venit la pachet și cu un volum mai mare de muncă și mai multe responsabilități. Vinerea fără Zoom se aplică angajaților care se ocupă, de acasă, de împrumuturi, ipoteci și carduri de credit.

Ziua fără Zoom

Stresul provocat de munca de acasă și de ședințele pe Zoom, implicit, a fost scos în evidență de un angajat HSBC în vârstă de 45 de ani, scrie BBC. El a susținut într-o postare pe o rețea de socializare că a suferit un infarct. De pe patul de spital, acesta ar fi spus că nu mai vrea să stea niciodată în ședințe pe Zoom.

Aplicația este încă una extrem de populară în rândul celor care vor să țină legătura cu șefii și cu colegii, pentru planificarea sarcinilor zilnice de serviciu, dar și pentru diverse discuții cu clienți. Iar HSBC nu e singura companie care s-a gândit să declarea vinerea zi fără Zoom.

Așa a făcut și Citigroup, iar decizia a fost justificată de același lucru: angajații simt că e nevoie de un echilibru  și au constatat că ședințele pe Zoom au devenit din ce în ce mai obositoare.

Mulți experți susțin că viitorul muncii va fi, oricum, hibrid. Cu alte cuvinte, angajații pot lucra de acasă și câteva zile pe săptămână, dacă doresc acest lucru. Sunt companii mari ca Google care au implementat deja acest sistem.

Citește și: