Zoom are o ”relație specială” cu Apple: situația care supără Google, Microsoft și Facebook

Zoom are o ”relație specială” cu Apple: situația care supără Google, Microsoft și Facebook

În ultimul an, Zoom a devenit o constantă în viața multora dintre noi, iar acest fenomen s-a produs la nivel global. În acest context, nu ar trebui să vină neapărat ca o surpriză gestul celor de la Apple.

Modul în care aplicația Zoom profită de camera ta de la iPad este diferit de interacțiunea unor aplicații ca Microsoft Teams, Facebook Messenger sau Google Meet. Zoom are niște privilegii importante în plus.

În momentul în care participi la o videoconferință în Zoom pe iPad, poți face multitasking. Poți rula Zoom pe jumătate de ecran, în timp ce în cealaltă jumătate editezi un document, navighezi pe internet sau te uiți la un serial pe Netflix. La prima vedere, ai crede că așa este normal. iPad-ul suportă și încurajează ideea de multitasking de mulți ani.

Când vine însă vorba de videoconferințe, doar Facetime, aplicația nativă creată de Apple și Zoom oferă posibilitatea de multitasking. Conform datelor obținute de 9to5Mac pe marginea subiectului, dezvoltatorul Jeremy Provost a fost primul care a descoperit relația specială dintre Apple și creatorii Zoom. Acea relație se reflectă într-o permisiune specială pentru populara aplicație de apeluri video.

Aparent, creatorii Zoom s-au bucurat de un ”entitlement”(privilegiu) din partea Apple pentru a utiliza o interfață de programare prietenoasă cu partea de multitasking a tabletei. Este important de reținut că, până la ora actuală, acea opțiune nu era deschisă decât pentru FaceTime.

Cei de la Apple nu au comentat încă pe marginea subiectului, dar este clar că nu oricine are acces la acest privilegiu de care se bucură Zoom. Facebook Messenger, Google Meet și Microsoft Team nu operează în modul multitasking, iar dacă interacționezi cu oricare dintre ele pe tabletele gigantului din Cupertino nu mai poți face nimic altceva între timp. Va fi interesant de văzut dacă Apple va permite și celorlalte aplicații menționate mai sus să funcționeze în condiții similare.