YouTube vine în ajutorul abonaților: ce a adus în plus platforma

YouTube vine în ajutorul abonaților: ce a adus în plus platforma

Google a testat mai multe câteva funcții noi pentru YouTube, inclusiv integrarea Asistentului Google pentru sugestii relevante de subiecte și posibilitatea de a descărca videoclipuri de pe web.

Luna trecută, Google a lansat funcția picture-in-picture sau imagine în imagine pentru YouTube pe iOS. Acum, compania a anunțat că va urmează să lanseze o nouă funcție pe site-ul său web, care își va permite să treci fără probleme de la telefon la desktop.

Prin această nouă funcție, dacă începi să te uiți la un videoclip pe smartphone-ul tău, dar ieși din aplicația YouTube înainte de a se finaliza filmulețul, îl vei putea continua în mini playerul din partea de jos a ecranului, data viitoare când deschizi YouTube pe internetul.

Conform unui raport de la 9to5Google, mini playerul va afișa videoclipul pe care îl vizionai mai devreme însoțit de textul „Continuare vizionare”. Dacă alegi să redai videoclipul, acesta va fi reluat de unde a rămas. Videoclipul reluat va fi redat, la început, în mini player, dar poți face clic pe pictograma de extindere pentru a-l muta în playerul standard.

Se pare că funcția funcționează și pe aplicația YouTube pentru Android TV.

O funcție utilă

Practic, seamănă destul de mult cu funcția utilizată de către Apple și anume „Handoff”. Aceasta îți permite, de exemplu, să începi lucru pe un iPhone și să îți continui treaba pe MacBook sau iPad.

De acum, poți să întrerupi videoclipurile din aplicație și să continui vizionarea pe web. Funcția nu merge invers, ceea ce înseamnă că nu poți întrerupe un videoclip pe web ca să-l redai ulterior pe smartphone. Evident, va trebui să te conectezi cu același cont YouTube pe ambele dispozitive pentru ca această funcție să funcționeze.

Funcția de vizionare continuă a început să fie lansată pentru utilizatori și, dacă nu ai primit-o deja, ar trebui să o vezi în următoarele zile.

Citește și: