30 sept. 2021 | 08:19

YouTube dă lovitura finală anti-vacciniștilor: gestul radical la care nu se mai aștepta nimeni

ACTUALITATE
YouTube dă lovitura finală anti-vacciniștilor: gestul radical la care nu se mai aștepta nimeni

Într-o perioadă în care promovarea vaccinurilor anti-Covid-19 au devenit sinonime în mentalul multor oameni cu o dictatură medicală, YouTube ia o decizie foarte importantă pentru a lupta împotriva dezinformării pe marginea subiectului.

YouTube nu mai tolerează niciun clip care promovează sau discută cu conotații negative despre vreun vaccin, orice video care insistă pe informații false legate de imunizare. O măsură similară a fost introdusă în urmă cu câteva luni vizavi de vaccinurile anti-Covid-19, dar acum este extinsă la toate vaccinurile autorizate pe piață. Anunțul pe marginea subiectului a fost făcut pe blogul companiei și nu a durat mult până când a început să se reflecte în conținutul disponibil în fiecare colț al platformei.

YouTube nu mai suportă anti-vacciniștii

Printre referințele care ajung să fie interzise pe YouTube, sub orice formă, se află asocierile dintre vaccinuri și autism, dintre vaccinul antigripal și infertilitate și multe altele.

De asemenea, compania deținută de Google va restricționa și canalele de YouTube ale unor anti-vacciniști cu influență foarte mare din spațiul online. Un purtător de cuvânt al YouTube a menționat expres canalele lui Robert F. Kennedy Jr. și Joseph Mercola.

Decizia a fost luată într-o perioadă în care YouTube şi alți titani din industria tehnologiei, precum Facebook. şi Twitter., au fost criticate pentru faptul că nu au adoptat măsuri suficiente pentru a restricționa răspândirea ştirilor medicale false pe platformele lor. Partea bună este că platforma celor de la Google a fost destul de agresivă de la început și a adoptat o atitudine proactivă pe marginea dezinformării, indiferent de titanii pe care i-a scos de pe platformă. Ca referință, în ultimele 24 de ore, canalele de YouTube în limba germană ale RT – Russia Today au fost șterse de pe serviciul de streaming, pentru că au încălcat regulile platformei referitoare la dezinformarea pe marginea Covid-19.

Nu a durat mult până când reprezentanţii Rusiei au declarat că acea decizie reprezintă „o agresiune informaţională fără precedent” şi au ameninţat că vor bloca platforma YouTube în Rusia.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele