Rivalul Tripadvisor care-i ajută pe utilizatori să meargă doar în locuri sigure în pandemie: despre ce e vorba

Rivalul Tripadvisor care-i ajută pe utilizatori să meargă doar în locuri sigure în pandemie: despre ce e vorba

Yelp, o aplicație care funcționează după modelul Tripadvisor, a decis să-i ajute pe utilizatori să se orienteze și-n funcție de siguranța sanitară.

Yelp a decis să-și pună și mai mult la treabă secțiunea dedicată pandemiei de Covid-19 și le permite acum afacerilor înscrise în aplicație să urce și ghidurile de vaccinare. Practic, există câteva informații pe care acestea le pot încărca acolo.

Afacerile, indiferent că e vorba de hoteluri, restaurante sau orice altceva, pot spune, spre exemplu, dacă angajații lor sunt complet vaccinați sau dacă clienților li seva  cere să furnizeze dovada vaccinării.

Yelp vrea să-și trimită utilizatorii doar în locuri sigure

Yelp a venit, pe parcursul anului trecut, cu numeroase informații legate de pandemie. Serviciul a permis companiilor să stabilească dacă vor oferi servicii fără contact (masă în cameră, mese distanțate etc) și, ulterior, a extins acest lucru pentru a include alte măsuri de securitate.

Numai că a reușit să o dea și în bară. Anul trecut, pornise o campanie de strângere de fonduri pentru business-urile afectate de pandemie, dar aplicația s-a văzut nevoită să renunțe la idee după comentariile negative. A fost acuzată, între altele, că favorizează afacerile după propriile filtre de rating, ceea ce i-a nemulțumit pe mulți patroni.

Cât despre noile funcții adăugate, Yelp știe că politica de vaccinare este controversată în multe zone, drept pentru care nu intervine deloc în ghidurile urcate de business-uri în platforma sa.  A promis că va monitoriza proactiv paginile companiilor care fac asta și va elimina recenziile care se concentrează doar asupra lor, mai degrabă decât experiența reală a unui client în respectiva locație.

Yelp e o aplicație care funcționează după sistemul Tripadvisor. Le permite utilizatorilor să găseasca cele mai bune restaurante, hoteluri, baruri etc – în imediată ta apropiere sau într-o anumită zonă aleasă. În aplicație se găsesc informații precum orele de lucru, adrese, numere de telefon, dar și recenzii/review-uri, poze și alte informații utile.