XPG vrea să schimbe industria perifericelor PC: ce vrea să lanseze

XPG vrea să schimbe industria perifericelor PC: ce vrea să lanseze

Te-ai uitat vreodată la mouse-ul tău și te-ai gândit „e ok, dar parcă puteam să fac altceva cu spațiul pe care îl ocupă mouse-ul?”.

Compania de accesorii pentru jocuri XPG se pare că a făcut-o, deoarece tocmai a dezvăluit un concept de mouse pentru CES 2022 cu o unitate SSD de mare viteză încorporată în interior, a raportat Digital Trends.

Mouse-ul XPG Vault Gaming este un mouse USB-C cu fir pe care compania îl numește „biblioteca de jocuri în palma mâinii tale”. Modelul prototip acceptă până la 1 TB de memorie care poate rula la o viteză surprinzător de rapidă de 985 MB/s. Stocarea poate fi controlată de aplicația software de jocuri XPG. „Software-ul Gaming Launcher… promite să vă facă bibliotecile de jocuri portabile în mod convenabil și adaugă un nivel mai ridicat de integrare a jocului cu XPG Prime Software Ecosystem”, a spus compania.

Probabil cel mai multifuncțional mouse

Arată ca un mouse destul de normal, deși ar necesita un cablu USB-C destul de robust pentru a suporta astfel de viteze. Nu este cea mai proastă idee pe care am auzit-o, pentru că îți oferă spațiu de stocare de mare viteză în timp ce eliberează un slot USB care ar fi preluat în mod normal de un mouse cu fir. XPG nu a menționat DPI-ul mouse-ului sau alte specificații de joc.

Mouse-urile cu stocare USB încorporată nu sunt nemaiauzite, deși nu am văzut nimic notabil recent. Cu toate acestea, gadget-uri sălbatice apar adesea la CES, ajutând companiile să atragă atenția publicului și publicitate. Pe lângă prototipul de mouse, XPG a dezvăluit și câteva produse care ar putea veni pe piață anul viitor, inclusiv SSD-uri PCIe Gen5X, DDR5 DRAM și mouse-ul de gaming XPG Wired/Wireless Alpha.

Cu viteze de transfer de aproape 1 GB/s, nu este cea mai proastă idee pe care am auzit-o.

Citește și: