Cum îți transformi telefonul într-un mouse sau touchpad pentru laptop sau desktop, gratuit

Cum îți transformi telefonul într-un mouse sau touchpad pentru laptop sau desktop, gratuit

De-a lungul anilor am făcut o serie stufoasă de experimente cu aplicații menite să-ți faciliteze interacțiunea cu PC-ul sau Mac-ul din dotare folosind smartphone-ul din buzunar, mai ales dacă acest se află în fața ta. Cea mai recentă pe care o recomand este intitulată Remote Mouse și funcționează perfect.

În cazul în care ai un desktop sau laptop instalat la TV, la câțiva metri distanță, o aplicație pentru a-l controla prin telefon este foarte importantă. În același timp, un astfel de progrămel te ajută să fii un pic mai eficient în a-ți controla desktopul sau laptopul în mod uzual. Timpul de răspuns este infim spre inexistent, iar pentru că vorbim de o aplicație gratuită, ar fi păcat să nu o experimentezi.

În teorie, poți cheltui câțiva bani pe Remote Mouse, dar funcțiile cele mai comune de care ai nevoie nu necesită niciun cost suplimentar. Îți instalezi aplicația pe iPhone sau Android folosind acest link de Apple AppStore, respectiv Google Play și te poți apuca de treabă. Cu un detaliu drăguț, există și o versiune a aplicației creată special pentru posesorii de iPad. Pe aceasta din urmă o descarci de aici.

Pentru a-și face treaba și a-ți identifica sistemul în rețeaua locală sau prin Bluetooth, Remote Mouse are nevoie de o aplicație de tip server care să ruleze pe sistemul tău cu Windows, Mac sau Linux. Instalezi serverașul, îi acorzi permisiunile necesare, dacă ți le cere, și pornești aplicația pe telefon.

Imediat, te vei confrunta cu un tutorial simplu format din câteva capturi de ecran, ca să știi toate gesturile pe care le ai la dispoziție pentru a-ți controla computerul. La prima pornire a aplicației Remote Mouse pentru mobil, cu serverul pornit pe Mac, PC sau Linux, aplicația îți va identifica sistemul în rețeaua locală, prin Wi-Fi sau Bluetooth. Îl alegi din listă, iar ecranul ți se va transforma într-un mare touchpad, cu tastatura tradițională în partea de jos a ecranului. Acel touchpad virtual suportă gesturi cu 2-3 degete pentru o performanță sporită.

mouse telefon