World of Warcraft îmbrățișează corectitudinea politică: ce se schimbă în WoW și de ce

World of Warcraft îmbrățișează corectitudinea politică: ce se schimbă în WoW și de ce

Contul oficial World of Warcraft de pe Twitter a anunțat că va lua măsuri imediate pentru a „elimina referințele care nu sunt adecvate pentru lumea sa”.

În condițiile în care nu a detaliat care sunt acele referințe, acestea pot fi legate de elementele din joc legate de directorul de creație Alex Afrasiabi, așa cum a menționat Kotaku. Afrasiabi a fost evidențiat în procesul intentat de autoritățile din California, acuzând Activision Blizzard că încurajează o cultură a ” bărbatului” devenită „teren de reproducere pentru hărțuire și discriminare împotriva femeilor”.

Potrivit procesului, Afrasiabi este cunoscut pentru că a lovit și a atins în mod necorespunzător angajatele de sex feminin, în timp ce ceilalți angajați au încercat să intervină și să îl oprească. Se pare că are o reputație atât de notorie în cadrul companiei, încât suita sa a fost poreclită „Crosby Suite după presupusul violator Bill Crosby.” Președintele Blizzard, J. Allen Brack, a vorbit cu el de câteva ori, după cum se arată în proces.

Activision Blizzard a negat acuzațiile din proces și a spus că „include descrieri denaturate și, în multe cazuri, false, ale trecutului lui Blizzard” în răspunsul său inițial. Vicepreședintele executiv Fran Townsend le-a spus angajaților într-o notă că procesul „a prezentat o imagine distorsionată și neadevărată a companiei, inclusiv povești incorecte, vechi și în afara contextului”.

World of Warcraft implementează noi măsuri în favoarea femeilor

Un grup de peste 800 de angajați ai Activision Blizzard a considerat că răspunsul companiei la acuzații este „urât și jignitor”. Ei au scris într-o scrisoare deschisă: „Clasificarea afirmațiilor care au fost făcute ca„ denaturate și, în multe cazuri, false ”creează o atmosferă de companie în care victimele nu au credibilitate”. Cel puțin 50 de angajați care lucrează în biroul principal al companiei din California planifică acum un protest împotriva acțiunilor companiei și pentru a cere condiții de muncă mai bune pentru femei.

În anunțul WoW, acesta a declarat că decizia de a elimina elemente necorespunzătoare a fost luată pentru a reconstrui încrederea. A admis că trebuie să câștige încrederea oamenilor prin „acțiunile sale în săptămânile și lunile următoare”, deși nu a spus ce alte măsuri intenționează să ia compania ca răspuns la acuzațiile procesului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: