Windows 11 și Spotify, cei mai buni prieteni: anunțul ciudat al Microsoft despre viitorul sistem de operare

Windows 11 și Spotify, cei mai buni prieteni: anunțul ciudat al Microsoft despre viitorul sistem de operare

Windows 11 se apropie cu pași repezi de lansarea oficială, iar noi detalii despre viitorul sistem de operare al celor de la Microsoft ajung în fiecare săptămână pe internet. O particularitate interesantă vizează legătura dintre noul SO și Spotify.

Windows 11 a ajuns în beta și începe să fie experimentat de către un public cât mai larg de curioși. Aceiași curioși ne ajută să aflăm particularități mai puțin cunoscute despre urmașul Windows 10. Ca referință, următorul sistem de operarea major de la Microsoft s-ar putea lansa înainte de finele acestui an, dar până atunci, noi funcții și opțiuni sunt introduse în permanență.

Windows 11, Nu deranjați și Spotify

Majoritatea sistemelor de operare lansate în ultimii ani au integrat un mecanism pentru a te ajuta să te concentrezi. Pe mobile, de exemplu, este intitulat Nu deranjați sau Do not disturb. În Windows 11 se va intitula Focus Sessions (Ședințe de concentrare).

În mod previzibil, noul sistem te va scăpa de o serie de notificări deranjante, va preveni apeluri pe Skype, de exemplu și alte câteva detalii. Cel mai interesant este însă faptul că, odată activat Focus Sessions, listele tare de redare de Spotify vor continua să ruleze, vei putea în continuare să asculți muzică din aplicația terță.

În contextul în care aplicațiile terțe nu au mai beneficiat în trecut de un astfel de tratament privilegiat, este evident că Microsoft conștientizează importanța serviciilor de streaming în 2021, deși tentativele sale în acest sens au fost un eșec în ultimul deceniu.

Opțiunea Focus Sessions nu a fost încă integrată în Windows 11, așa că nu poate fi testată de către persoanele înscrise în programul Windows Insider. Cu toate acestea, a fost confirmat de către Panos Panay, șeful diviziei Microsoft responsabilă Windows și dispozitive. Tot Panay a confirmat că, dacă ești autentificat pe Spotify în Windows 11, vei putea defini un playlist a cărui redare să înceapă automat atunci când activezi noul mod de lucru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: