WhatsApp schimbă regulile jocului, din nou: este important să afli ce-ți pregătește gigantul

WhatsApp schimbă regulile jocului, din nou: este important să afli ce-ți pregătește gigantul

WhatsApp beneficiază constant de actualizări mai mult sau mai puțin importante. Nu multe afectează fundamental modul în care funcționează o secțiune importantă a aplicației de chat, cum se va întâmpla în curând.

Nu știu dacă ai folosit vreodată funcția de arhivare a mesajelor din WhatsApp, dar este una foarte utilă. Printr-un swipe pe o conversație din istoricul tău, poți opta ca aceea să fie arhivată. Astfel, este ascunsă, din lista principală și nu o mai poți vedea decât dacă tragi în jos de conversațiile obișnuite, afișând astfel secțiunea Conversații Arhivate. Opțiunea de ascundere este cu atât mai utilă, cu cât nu foarte mulți știu că poți arhiva conversații.

Din păcate, o actualizare iminentă, care este deja disponibilă în format beta pentru posesorii de iPhone îți aduce arhiva în prim plan, într-o secțiune dedicată a aplicației, după cum se poate vedea în capturile de ecran de mai jos. Cel mai probabil, cei de la WhatsApp au ajuns la concluzia că nu știau foarte mulți de această opțiune și au decis să o aducă în prim-plan. Astfel, o vei găsi în spatele unui nou tab din aplicația principală.

Există totuși și niște părți bune ale acestei actualizări, dacă le putem numi așa. La ora actuală, dacă primești un mesaj într-o conversație arhivată anterior, aceasta este dezarhivată instant și îți apare în setul normal de conversații. Nici măcar mesajele arhivate nu rămân ”ascunse”. Odată cu implementarea noii arhive, un mesaj nou dintr-o conversație arhivată îți va lăsa conversația unde ai lăsat-o.

 

Noua opțiune din WhatsApp ține de tine, parțial

Noua opțiune nu va fi însă implicită, iar dacă vrei ca o conversație să rămână arhivată când primești un nou mesaj, trebuie să setezi acest aspect din Settings sau Setări la Conversații – Păstrează conversațiile arhivate (Keep chats archived).

Din noua arhivă îți va fi mai ușor și să administrezi mai multe conversații deodată, cu ajutorul butonului Edit din dreapta sus. Una peste alta, ce mă supără pe mine este că vei avea conversațiile arhivate în spatele unui buton pe care nu îl mai poți ascunde niciodată, nicicum. În plus, dacă primești mesaje noi în conversații arhivate vei vedea un număr aferent acelor mesaje pe butonul aferent noii secțiuni.

whatsapp-ios-archived-chats