WhatsApp s-a răzgândit și a făcut marele anunț: informația de ultimă oră care vizează milioane de utilizatori

WhatsApp s-a răzgândit și a făcut marele anunț: informația de ultimă oră care vizează milioane de utilizatori

WhatsApp a venit cu o informație care vizează milioane de utilizatori. Iată despre ce este vorba.

WhatsApp i-a nemulțumit pe mulți utilizatori după ce a anunțat modificări ale politicii de confidențialitate din data de 15 mai. A anunțat că totul se întâmplă treptat și că cine nu acceptă noile reguli își va pierde accesul la cont. Nu peste noapte, ci în niște pași bine stabiliți.

Cea mai importantă regulă se referea la partajarea de date către Facebook. E ceea ce i-a supărat pe mulți care au migrat ulterior către alte servicii de mesagerie precum Telegram sau Signal. Ei bine, presiunea la adresa aplicației de mesagerie a fost uriașă în ultima vreme.

Așa că WhatsApp a decis să facă un pas înapoi.

WhatsApp s-a răzgândit (momentan)

Aplicația deținută de Facebook a venit cu un comunicat de presă în care a anunțat că noile politici nu vor intra, momentan, în vigoare.

„În urma discuțiilor cu diverse autorități și experți în confidențialitatea datelor, vrem să clarificăm faptul că momentan nu avem planuri pentru a limita modul în care WhatsApp funcționează pentru cei care nu au acceptat încă noile politici actualizate. În schimb, vom continua să amintim utilizatorilor din când în când despre această actualizare și de asemenea, le vom aminti atunci când aleg să folosească funcții opționale relevante, precum comunicarea cu afaceri care oferă primesc suport din partea Facebook.” – comunicat WhatsApp

Este, clar, un pas înapoi, mai ales că, așa cum spuneam, presiunea e uriașă. Deocamdată, nimeni nu va pierde accesul la cont dacă nu acceptă noile reguli, așa cum se anunțase inițial.

Compania susține că a avut discuții recente cu autoritățile din țările în care serviciul e utilizat intens, dar și cu experți din domeniul politicilor de confidențialitate și privacy.  Germania și India sunt două dintre țările care au decis să se ridice împotriva deciziei de a închide conturile celor care nu acceptă noile reguli.

Autoritățile din Germania au decis să blocheze transferul de date personale între WhatsApp și Facebook. Turcia și India au transmis avertismente similare.

Până când aceste dispute nu se vor rezolva, sub o formă sau alta, în instanță, e cert că nimeni nu-și pierde accesul la cont.

Citește și: