WhatsApp, mai aproape de Facebook: schimbarea radicală de care nu aveai nevoie

WhatsApp, mai aproape de Facebook: schimbarea radicală de care nu aveai nevoie

În cazul în care nu era suficient de evident că WhatsApp este o aplicație Facebook, cea mai recentă actualizare adusă aplicației de chat ilustrează și mai bine similaritățile dintre cele două servicii online.

În urmă cu câteva săptămâni, a ieșit la iveală o particularitate terifiantă a algoritmului Facebook. În fluxul celei mai mari rețele de socializare îți apar cu prioritate postările care au asociate reacții de dispreț sau tristețe, deoarece au cele mai mari șanse să-ți stârnească o reacție viscerală și, implicit, să te facă să stai mai mult în ”curtea” lui Mark Zuckerberg. Acum, aceeași diversitate de reacții la mesaje vor ajunge în WhatsApp.

reactii whatsapp

WhatsApp, cu reacții la mesaje

În cazul în care nu aveai suficient de multe mecanisme prin care să-ți transmiți reacțiile la mesajele pe care le primești pe WhatsApp, aplicația de chat a celor de la Facebook va mai implementa una. În momentul în care vei ține degetul apăsat pe un mesaj primit pe cea mai populară aplicație de chat, vei avea acces la aceleași emoticoane de reacție pe care le știi din Messenger.

Noile reacții au fost deja incluse în cea mai recentă versiune beta a aplicației de chat, 2.21.24.8 pentru Android. Conform datelor care au început să circule pe internet, inginerii WhatsApp lucrează la această funcție deja de câteva luni, dar acum a putut fi testată la scară largă. În funcție de feedback-ul de la utilizatori, ar trebui să nu dureze mai mult de câteva săptămâni până când o vom putea experimenta cu toții.

Ideea de bază este să poți reacționa la un mesaj primit pe WhatsApp în același fel în care o faci la o postare pe Facebook sau un mesaje pe Messenger. Conform capturilor de ecran publicate de WABetaInfo, utilizatorii vor putea să activeze sau să dezactiveze din setări notificările pentru reacții la mesajele expediate.

actualizare whatsapp