Viitorul în viziunea lui Jeff Bezos: cum vom ajunge să ne naștem și să trăim prin stele

Viitorul în viziunea lui Jeff Bezos: cum vom ajunge să ne naștem și să trăim prin stele

Jeff Bezos prezice că în viitor oamenii se vor naşte în spaţiu şi vor locui în colonii spaţiale. În viziunea lui asupra viitorului, oamenii vor vizita Pământul în vacanţă.

Imaginați-vă că Pământul este o stațiune naturală la care oamenii din spațiu vor veni în vizită! Pare ciudat, nu? Cu toate acestea, exact asta a spus fondatorul Amazon, Jeff Bezos. Această linie de gândire a izvorât din faptul că Pământul este degradat de umanitate prin suprasolicitarea și utilizarea greșită a resurselor.

Acesta are un mesaj și pentru umanitate: „Locul ăsta este special, nu-l putem strica”. Bezos este un explorator spațial autofinanțat și aceste comentarii au fost făcute de el în cadrul unei conferințe.

El a spus că experții vor să se asigure că milioane de oameni care lucrează în spațiu sau care vor lucra acolo, ar trebui să se nască acolo, să obțină locuri de muncă și să numească spațiul prima lor casă. Bezos a prezis că odată ce oamenii vor începe să trăiască în spațiu, vor veni să viziteze Pământul așa cum vizitează orice rezervație naturală.

Spațiul, ultima frontieră

Oamenii care trăiesc în spațiu vor considera Pământul ca o stațiune naturală pe care o pot vizita în vacanțe. Aceste colonii vor fi habitate plutitoare în spațiu care vor avea gravitație și majoritatea altor lucruri prezente pe Pământ. Mai mult, fondatorul Amazon crede că în viitor, coloniile spațiale ar putea avea chiar propriile lor râuri, păduri și animale sălbatice.

„Acest Pământ poate sprijini, să spunem, 10 miliarde de oameni într-o anumită măsură. Ar trebui să muncim foarte mult pentru a ne da seama cum să facem asta fără a degrada planeta… Sistemul solar poate susține un trilion de oameni”, a spus Jeff Bezos în timpul conferinței.

Deși această expansiune a rasei umane în spațiu pare frumoasă, nu a fost clarificat cine va fi selectat să rămână pe Pământ sau să plece în spațiu. Selecția se va face pe baza supraviețuirii celui mai potrivit? Cei care vor merge în spațiu vor fi cei cu IQ-ul cel mai mare? Până acum, acest aspect crucial nu este deloc clar.