Viitorul Huawei, în mâinile lui Joe Biden: cât de optimist este CEO-ul companiei chinezești

Viitorul Huawei, în mâinile lui Joe Biden: cât de optimist este CEO-ul companiei chinezești

Din cauza unei fixației lui Donald Trump legată de legăturile Huawei cu autoritățile chineze, producătorul de mobile devine din ce în ce mai irelevant, în fiecare zi. CEO-ul Ren Zhengfei speră ca sosirea lui Joe Biden la Casa Albă să scoată gigantul chinez din criză.

În prima sa intervenție televizată în mai bine de un an, CEO-ul și fondatorul Huawei a ieșit în lumina reflectoarelor pentru a desființa orice zvonuri conform cărora divizia de mobile a companiei este de vânzare. Huawei va continua să inoveze în acest domeniu și să își comercializeze smartphone-urile în fiecare colț al mapamondului, deși sunt imposibil de recomandat din cauza lipsei serviciilor Google.

În același context, Zhengfei și-a verbalizat speranța că, la un moment dat, compania pe care o conduce își va relua relațiile cu partenerii americani, atât pentru achiziția de componente, cât și pentru vânzarea de echipamente de rețelistică. Cu un pic de noroc, șeful Huawei speră ca firma pe care o reprezintă să joace un rol în reluarea relațiilor dintre China și SUA. 

În condiții ideale, fondatorul uneia dintre cele mai mari companii chinezești speră să ajungă la aceeași masă cu Joe Biden, context în care va atrage atenția asupra beneficiilor mutuale derivate din reluarea relațiilor între Huawei și companii importante din Statele Unite ale Americii.

”Să permiți companiilor americane să vândă bunuri clienților chinezi este spre binele financiar al acelor companii. Dacă s-ar extinde capacitatea de producție a Huawei, asta înseamnă că firmele americane ar vinde mai mult. Este o situație în care câștigă toată lumea.

Cred că noua administrație va cântări și va pune în balanță aceste interese, când își vor stabili politicile. Sperăm în continuare că vom putea să cumpărăm multe componente din SUA, piese și mașini, pentru ca firmele americane să se dezvolte împreună cu economia chineză”, a afirmat Ren Zhengfei.

În altă ordine de idei, în același context, CEO-ul Huawei a spus că iPhone 12 este ”cel mai bun smartphone din lume”, lăudând progresul făcut de gigantul din Cupertino.

Citește și: