VIDEO Schimbarea Windows 10 care are rolul să te țină informat: ce aduce nou

VIDEO Schimbarea Windows 10 care are rolul să te țină informat: ce aduce nou

Windows 10 aduce funcții noi în taskbar, unele care, teoretic, au rolul de a te ține informat.

Windows 10 a decis să introducă noi widget-uri în bara de start. E vorba de o nouă secțiune unde sunt grupate informații – știri, starea vremii, dar și alte informații de interes pentru utilizatori. E vorba de o actualizare majoră, prin care sistemul de operare caută să se adapteze.

Noul widget informativ poate fi ascuns și, în teorie, poate fi personalizat cu informațiile de interes pentru fiecare utilizator.

Știri și meteo, în noua versiune de Windows 10

În noul widget, vor fi afișate știri, informații meteo, rezultate din sport și evoluția bursieră. Fluxul de știri poate fi configurat în funcție de preferințele personale, utilizatorul putând alege să fie afișate noutăți doar din domeniile care-l interesează. Cât despre vreme, lucrurile sunt clare.

Așa cum pe telefon ai setată locația în care te afli, așa poți face și-n noul widget de la Windows 10. Dacă stai în București, atunci alegi să vezi vremea din București, dacă te gândești să pleci la mare, atunci poți afla temperatura din Constanța.

Widget-ul e construit pe baza Microsoft News, serviciul de știri al companiei, o alternativă la Google News, dacă vrei. Microsoft se laudă cu peste 4.500 de surse și folosește inteligența artificială pentru a învăța ce subiecte sunt relevante pentru utilizator, cu scopul de a crea un flux de interes.

În viitor, ar putea apărea și reclame.

Noile funcții sunt opționale. Le poți dezactiva oricând sau poți alege ce vrei să vezi – știri sau/și meteo.

Noul widget va fi disponibil curând pentru toți utilizatorii de Windows 10.

Microsoft pare că acordă o mai mare atenție programului de operare în ultima vreme. Compania a început să facă teste pentru a schimba sistemul de iconițe pe care le găsești în File Explorer.

De asemenea, se pregătesc fețe noi și pentru Recycle Bin, foldere și alte lucruri pe care le găsești în Windows 10.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: