VIDEO Intel face reclame la PC-uri cu referințe de acum 20 de ani: de ce să nu cumperi un Apple Mac

VIDEO Intel face reclame la PC-uri cu referințe de acum 20 de ani: de ce să nu cumperi un Apple Mac

În urmă cu aproximativ două decenii, Apple a creat o serie de reclame comparative de formatul Mac versus PC. Justin Long era actorul principal, iar acum face reclame la Intel.

Înainte ca viralele să fie intitulate virale, pe vremea când cele mai multe reclame erau la televizor, iar internetul nu devenise încă sinonim cu conținut video, Apple a avut o campanie de marketing cât se poate de atractivă. Intitulată I`m a Mac (Sunt un Mac), seria de peste 60 de reclame a început în 2002.

În clipurile pe care le poți vedea la capătul acestui material, Apple a făcut un efort pentru a atrage atenția asupra avantajelor hardware și software cu care venea la pachet fiecare Mac. Deși dintr-un punct de vedere acele reclame puteau fi percepute ca o anti-reclamă la adresa Microsoft Windows și a PC-urilor în general, au funcționat foarte bine.

Din acest motiv, actorul principal, cel care juca rolul de Mac, a fost acum angajat de Intel. Justin Long face reclame la PC-uri într-o mișcare cel puțin ciudată, având în vedere că se bazează pe referințe pe care nu foarte mulți și le vor aduce aminte.

În orice caz, deși premisa este similară cu efortul de marketing al Apple, în mod previzibil, nu sunt la fel de atrăgătoare. Nu te prind, nu au potențial să devină virale. După cum au spus și cei de la Engadget, gigantul din Cupertino îți vindea prin acele clipuri un sentiment, o experiență, ideea de a face parte din clubul utilizatorilor de Mac. Intel îți vinde niște particularități de funcționare care s-ar putea sau nu să te încânte.

Deși va exista probabil o lungă serie de reclame, momentan, cele care sunt disponibile încearcă să te convingă să renunți la Mac pentru PC-uri pentru că au touchscreen și pot fi rabatate, transformate într-o tabletă. În orice caz, pentru a înțelege mai bine diferența de filozofie dintre reclame, aruncă o privire pe clipurile de mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: