VIDEO Florin Cîțu, acest Superman de România, într-un viral deepfake pe Instagram

VIDEO Florin Cîțu, acest Superman de România, într-un viral deepfake pe Instagram

Ca să-ți dai seama că Florin Cîțu se joacă cu mintea românilor și, cu atât mai mult, a membrilor USR-Plus, a postat pe Instagram un clip în care se înfățișează a fi Superman, cu ajutorul tehnologiei deepfake.

În ultimii ani, tehnologia deepfake a devenit foarte populară, mai ales după ce a ajuns să fie facilitată de aplicații, mai mult sau mai puțin gratuite, pentru smartphone. În doar câteva minute, îți poți pune fața în locul unor actori faimoși din filmele tale preferate. Dacă nu te-ai așteptat ca premierul Florin Cîțu să dedice timp acestei activități un pic ciudate, te-ai înșelat amarnic.

Florin Cîțu, în pielea lui Superman

Pe parcursul zilei de ieri, Florin Cîțu a postat pe Instastory clipul de mai jos. Acesta are vreo 15 secunde și, în el, se poate vedea destul de clar fața premierului în locul lui Superman. Ca referință, secvențele video include în Story sunt desprinse din pelicula Superman Returns, în care actorul Brandon Routh a jucat rolul principal în 2006.

Dacă ai mai văzut clipuri deepfake în trecut, știi că acesta nu este unul dintre cele mai spectaculoase din pricina realizării și, după cum spuneam, probabil că a necesitat câteva minute petrecute într-una dintre multele aplicații care facilitează serviciul. În orice caz, probabil că mulți vor citi printre rânduri când vine vorba de faptul că șeful guvernul se vede un fel de Superman modern, salvator al românilor.

Clipul ni-l arată pe Florin Cîțu în pielea lui Superman într-un clip însoțit de textul ”Tehnologia asta :)”. Pentru câteva momente, îl poți vedea pe premierul României în timp ce oprește un avion în cădere și se uită țanțoș la cameră. Dacă nu era deja evident, această postare vine într-un moment foarte dificil pentru coaliția de guvernare. Miniștrii USR-Plus au demisionat din Guvern, în timp ce premierul a demis toți secretarii de stat aparținând aceleiași grupări politice. În plus, USR-Plus și AUR se dau peste cap pentru a da jos Guvernul condus de Cîțu printr-o moțiune de cenzură.