Anunțul surpriză pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Florin Cîțu spune ce se va întâmpla la pompă pentru români

Anunțul surpriză pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Florin Cîțu spune ce se va întâmpla la pompă pentru români

În ultimele săptămâni, românii s-au confruntat cu mai multe fluctuații ale prețului la benzină și motorină, iar piața nu pare să se fi stabilizat. premierul Florin Cîțu este însă optimist vizavi de ce se întâmplă la pompă pentru români.

Într-o intervenție la Digi24, premierul României a adresat mai multe subiecte despre starea financiară a românilor. A discutat despre creșterile de prețuri pe care le resimțim cu toții, dar a încercat ofere și o rază de speranță românilor. Șeful guvernului a atras atenția asupra creșterii veniturilor înregistrate de oamenii de pe teritoriul României și a spus că, cel puțin în teorie, suntem pe plus.

Dacă faci o comparație între creșterea veniturilor din piață și creșterea prețurilor, românii au ieșit destul de bine din pandemie. ”La combustibili, scumpirea a venit din prețul petrolului internațional, care a avut o creștere. Prețul acum scade, veți vedea că și prețul la pompă va fi mai mic. De obicei este o diferență de o săptămână, două săptămâni. Prețul în România ar fi fost mai mare dacă nu luam decizia de a elimina supraacciza introdusă de PSD. Dacă nu luam acea decizie, prețul ar fi fost mult mai mare. Astăzi, nu doar în România, prețul peste tot în lume a crescut datorită fluctuaților prețului petrolului pe piața internațională.”, a încercat să explice Cîțu.

Cum arată viitorul la pompă: ce se întâmplă cu prețurile la benzină și motorină

În aceeași intervenție televizată, Premierul Florin Cîțu și-a exprimat optimismul în ceea ce privește valorile pe care le vom plăti cu toții pe benzină și motorină. ”Noi vedem ce se întâmplă acum, dar dacă ne uităm la o evoluție, prețurile cresc, scad, asta este într-o economie de piață. Ceea ce este important, este că veniturile să crească mult mai repede decât prețurile. Și asta înseamnă că ne păstrăm puterea de cumpărare.

În România, anul acesta veniturile au crescut mai repede decât prețurile. Prețurile au o medie de creștere de 3%, iar veniturile în sectorul privat au crescut cu 7,5%, aproape 8%. Prețurile au crescut cu 3%. Deci cresc mult mai rapid veniturile, venitul mediu net în economie. Bineînțeles, discutăm despre distribuție și așa mai departe, dar până la urmă, veniturile cresc.”, este de părere oficialul guvernamental.

Florin Cîțu și-a spus opinia și în ceea ce privește creșterea prețurilor la utilități și a ținut să menționeze că vor exista soluții legislative pentru a ajuta consumatorii vulnerabili. ”Energie electrică și gaze. Aici sunt câteva lucruri… E adevărat că au impact în ceea ce privește construcțiile, și în România este un sector foarte important. Ne uităm la soluții. Vedem care sunt soluțiile. Dar, într-o economie de piață, prețurile cresc, scad. În ceea ce privește consumatorul vulnerabil, deja există în Parlament o lege care îi protejează pe consumatorii vulnerabili.”, a concluzionat premierul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: