VIDEO Cum lucrează Intel pentru ca jocul adolescenței tale să arate incredibil: ce se întâmplă cu GTA 5

VIDEO Cum lucrează Intel pentru ca jocul adolescenței tale să arate incredibil: ce se întâmplă cu GTA 5

Intel se folosește de cele mai noi tehnologii pentru a-ți arăta că GTA 5 poate fi și mai realist de atât.

Intel forțează piața jocurilor video și anunță că a dezvoltat o tehnologie care se bazează pe machine learning pentru a face jocurile și mai realiste de atât. Iar asta se poate vedea cu ochiul liber, când vine vorba de GTA 5.

Unul dintre cele mai impresionante aspecte legate de Grand Theft Auto este cât de bine simulează viața reală de pe străzile din Los Angeles și California de Sud. Dar Intel vrea să ducă lucrurile mai departe de atât.

Un nou proiect de tip machine learning, dezvoltat la Intel Labs și numit „Consolidarea Photorealism Enhancement”, duce jocul într-o altă dimensiune. Una mult mai realistă.

Intel duce GTA 5 la alt nivel

Cercetătorii care au lucrat la proiect, Stephan R. Richter, Hassan Abu Alhaija și Vladlen Kolten, vin cu un rezultat surprinzător: un aspect vizual care are asemănări inconfundabile cu tipurile de fotografii pe care le-ai putea face direct prin parbrizul mașinii tale.

Lumina pică într-un mod cât mai real, străzile arată de zici că ești acolo, iar întregul peisaj pare desprins dintr-o filmare reală, nu una simulată.

Iată mai jos un video pentru a-ți face o idee:

Cercetătorii de la Intel susțin că acest fotorealism se ajută, de fapt, și de inteligența artificială. E un proces care presupune rezoluții extrem de înalte și te face să fii, la propriu, parte din joc.

 

Iar tehnologia funcționează cu succes atât pe consolă, cât și pe PC.

Și, ca să te pregătești cum trebuie, Comma.ai pune la dispoziție un mod prin care poți avea o mașină autonomă în GTA V. Compania e fondată George Hotz, hacker care și-a câștigat popularitatea prin moduri create pentru PlayStation, dar și prin kit-uri de jailbreak pentru iPhone. Acum, jucătorii pot instala kit-ul comma two și văd ce înseamnă tehnologia pentru mașini autonome.

Implementarea în GTA V a fost făcută de Leon Hillman, un programator de 15 ani care a vrut să vadă cât de mult poate fi adus în zilele noastre jocul lansat în 2013.

Practic, GTA 5 vine cu tot pachetul: realism și adaptare la noile tehnologii, extrem de performante.

Citește și: