VIDEO Cum arată de aproape Dacia Bigster: mașina pe care orice român o vrea e excepțională

VIDEO Cum arată de aproape Dacia Bigster: mașina pe care orice român o vrea e excepțională

Avem imagini din interiorul primului SUV de segment C al celor de la Dacia. Vorbim despre modelul Bigster, prezentat la nivel de concept încă de la începutul acestui an.

Mașina va fi contruită pe platforma CMF-B, care stă și la baza noilor Logan și Sandero. Exteriorul este impunător, Bister fiind mai generos în dimensiuni decât celebrul Duster.

Măsurând 4,60 metri în lungime, Bigster devine fratele mai mare a Daciei Duster, având cu 26 de centimetri mai mult în lungime decât această din urmă.

Dacia Bigster iese din anonimat

Atât la interior, cât și la exterior, noul Bigster iese din anonimat. Liniile sale robuste, spațiul generos, dimensiunile impunătoare, îl fac pe Bigster să fie stăpân pe șosele, iar pe șofer să simtă că deține controlul unui mic tanc românesc.

Dacă ar fi să găsim un singur cuvânt care să definească designul noului Bigster, acela ar fi „futurist”. Bigster e clar mașina viitorului și, fără îndoială, la fel de bine am putea-o caracteriza și ca fiind „spartană”.

E de așteptat ca, prin noul design îndrăzneț, Dacia să acapareze o cotă de piață mai mare în rândul tinerilor, pasionați preponderent de mașini care epatează prin forme, dimensiuni și design atipic.

Prin acest model, Dacia face clar trecerea la un nou segmen, departajandu-se de elementele clasice care o defineau.

Cel mai impresionant element la noua Dacia constă, la nivel exterior, în faruri. Par a fi ochelarii de super-puteri ai unui erou din fime SF.

Un logo nou pentru Bigster

Pe lângă design, noul Bigster e lansat sub un nou design, semn că Dacia vrea să dea un refresh întregului sau portofoliu, la nivel de imagine și reclamă.

Noul logo este alcătuit din literele “D” și “C”, elemente grafice dreptunghiulare și o semnătură luminoasă nouă definesc o parte frontală nemaivăzută la modelele companiei.

Modelul este unul dedicat familiilor numeroase, care resimt nevoia de spațiu și mobilitate reconfortanta. Avem șapte locuri în interior, un aspect practic, spațios și „spartan”, caracterizat de elemente ce nu îți amintesc de nimic de la „fratele mai mic”, Duster.

Constructorul estimează că, până în 2025, vom vedea noile Bigster pe șosele.

Citește și:
Etichete: