30 apr. 2021 | 07:45

VIDEO Copilăria ta ajunge pe Netflix: când te vei putea uita la Sailor Moon, o lansare foarte specială

ACTUALITATE
VIDEO Copilăria ta ajunge pe Netflix: când te vei putea uita la Sailor Moon, o lansare foarte specială

Manga sau anime s-ar putea să nu fie niște termeni foarte cunoscuți în cultura românească, dar toți tinerii de peste 30 de ani s-au uitat la Sailor Moon și se vor bucura de lung metrajul care se lansează pe Netflix.

În România, la fel ca în multe alte colțuri ale mapamondului, în urmă cu câteva decenii, Sailor Moon a fost un fenomen cultural foarte important. Din acest motiv, vestea lansării pe Netflix a două lung metraje ce formează Sailor Moon Eternal a fost primită cu entuziasm de fanii anime în general și a celor care au crescut cu Sailor Moon în particular.

În ultimii ani, Netflix a făcut investiții semnificative în curentul anime și și-a îmbogățit semnificativ librăria de conținut pentru amatorii acestui gen animat. După ce Yasuke ajunge pe platformă în această săptămână, în luna iunie a acestui an, ne vom putea bucura cu toții de Pretty Guardian Sailor Moon Eternal The Movie, partea întâi și partea a doua.

Cele două filme nu sunt neapărat noi, dar discutăm totuși de o premieră. Până la această oră, nu au fost disponibile în mod oficial în afara Japoniei, iar disponibilitatea pe Netflix va facilita semnificativ expunerea animațiilor în fața unui public global. Au existat câteva zvonuri în trecut legate de dublarea fenomenului anime din japoneză în engleză, dar acum speculațiile s-au confirmat.

Această lansare a reprezentat un motiv de bucurie și pentru Ema Hirayama, unul dintre directorii Netflix. ”Este un vis devenit realitate pentru noi toți la Netflix să includem Pretty Guardian Sailor Moon Eternal The Movie în colecția noastră stufoasă de anime și să împărtășim această poveste incredibilă cu fani din întreaga lume”, a afirmat Hirayama.

Ambele părți al acestui lung metraj cu Sailor Moon au avut premiera în cinematografele din Japonia la începutul acestui an, după o amânare de aproximativ un an, din cauza pandemiei de coronavirus. Aceasta este continuarea îndrăgitului serial anime Sailor Moon Crystal.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele