VIDEO Cea mai adâncă piscină din lume, deschisă oficială: unde te poți scufunda fără emoții

VIDEO Cea mai adâncă piscină din lume, deschisă oficială: unde te poți scufunda fără emoții

Buzunarele adânci din Dubai au căutat întotdeauna să vâneze recorduri mondiale absolute, iar cea mai recentă performanță din acest spectru vizează deschiderea cele mai adânci piscine din lume, deschisă în urmă cu câteva zile.

Dacă îți plac enorm de mult scufundările, dar vrei să le faci într-un mediu controlat, fără riscul vietăților marine, mai mult sau mai puțin periculoase, acum le poți efectua la Deep Dive Dubai. Cea mai adâncă piscină din lume a fost inaugurată de curând în Dubai, după cum îi spune și numele, iar dacă te simți curajos, poți călători până la o adâncime de 60 de metri.

La capitolul recorduri regăsite în Dubai, cea mai adâncă piscină se potrivește de minune cu cea mai înaltă clădire din lume -Burj al Khalifa, ambele localizate în orașul futurist din Emiratele Arabe Unite. Momentan, accesul la piscină este disponibil doar pe bază de invitație, dar nu ar trebui să dureze prea mult până va vi deschisă publicului larg.

A_Deep-Dive-Dubai-The-worlds-dee

Totul despre Deep Dive Dubai, cea mai adâncă piscină din lume

Piscina din cadrele alăturate este umplută cu aproximativ 14 milioane de litri de apă, echivalentul a șase bazine olimpice. În plus, este de cel puțin patru ori mai mare decât orice altă piscină de scufundări din lume.

Din momentul în care s-a deschis, chiar și pe bază de invitație, cei de la Guiness i-au acordat recordul, ”Piscina cea mai adâncă pentru scufundări”. Temperatura apei este menținută la 30 de grade Celsius, o temperatură ideală pentru purtarea unui costum de scafandru sau a unui costum de baie.

Partea cea mai spectaculoasă a Deep Dive Dubai este orașul subacvatic. Scufundătorii pot explora apartamente scufundate și abandonate sau pot juca biliard sub apă. Sistemele de iluminat și de sunet de ultimă generație au fost montate în interiorul piscinei pentru a crea diferite atmosfere. Nu va trece mult timp până când vei vedea și lung metraje filmate în acest spațiu impresionant, piscina găzduind și un studio de film subacvatic.

Citește și: