Victoria Dacia la care nu se aștepta nimeni: doar aici nu dăduse lovitura

Victoria Dacia la care nu se aștepta nimeni: doar aici nu dăduse lovitura

Dacia a înregistrat numeroase victorii în ultimul an, pe lângă o serie de lansări impresionante. Chiar și așa, continuă să ajungă online vești impresionante despre constructorul român.

La prima vedere, poate nu ai considera Spania una dintre cele mai importante piețe pentru cei de la Dacia, dar te-ai înșela. Cu ajutorul modelului Sandero, fabrica de la Mioveni a reușit să ocupe prima poziție pe în topul vânzărilor din Peninsula Iberică.

Dacia Sandero, lider de piață

Conform informațiilor obținute de Profit.ro, în ultima lună, cei de la Dacia au făcut o treabă foarte bună în a profita de întreruperile de producție pe care le-au înregistrat mai multe companii importante din industria auto. Astfel, ”tânărul” Sandero a ajuns pe prima poziție la capitolul vânzări.

Dacia Sandero a fost cel mai bine vândut automobil din Spania în luna august a acestui an. Această performanță neașteptată a contribuit enorm la poziția de lider european la capitolul vânzări în luna ce tocmai s-a încheiat.

Ca referință, discutăm de modelul românesc lansat în urmă cu mai puțin de un an în urmă pe piață. Acesta, ca multe altele, a fost și el afectat serios de criza pandemiei și de cea a cipurilor. Din fericire, se află deja într-o perioadă în care recuperează cota de piață în mai toate țările vestice în care este disponibil. Ajută și faptul că este unul dintre cele mai ieftine autoturisme pe acest segment de piață.

La capitolul detalii, pe teritoriul Spaniei, Dacia a reușit să înmatriculeze aproximativ 2140 de unități, cu mult peste concurență. În ordinea numerelor de pe tricou, după al nostru Sandero, s-au mai putut lăuda cu vânzările Hyundai Tucson, Opel Corsa, Toyota Corolla și Seat Leon.

După aproximativ 8 luni de 2021, Dacia Sandero are 12.943 de autoturisme comercializate și este al treilea cel mai vândut model din Spania. Modelul Dacia Duster este de asemenea în același clasament, dar ocupă poziția a opta, cu 856 de unități.