Victoria Amazon în fața Google și Microsoft: domeniul care ne dictează viitorul

Victoria Amazon în fața Google și Microsoft: domeniul care ne dictează viitorul

Google și Microsoft pot spune că victoria aparține pionierului tehnologic Amazon. Cota de piață a gigantului, în ceea ce privește infrastructura cloud a atins 32 de puncte procentuale în primul trimestru al acestui an.

După cum se arată într-un studiu al Synergy Research Group, Amazon deține supremația în ceea ce privește cloud-ul. Veniturile globale generate din serviciile de infrastructură s-au ridicat la 39 de miliarde de dolari. În procente, această cifră înseamnă 37%, fiind în continuare peste cota de piață combinată a Google și Microsoft.

Analiștii consideră că rezultatele care reies din studiu creează o așteptare de peste 150 de miliarde de dolari, pe parcursul acestui an.

„Pentru al treilea trimestru consecutiv, rata de creștere de la an la an a urcat, ceea ce este neobișnuit pentru o piață atât de mare și cu o creștere atât de mare”, arată Synergy Research Group.

În primele trei luni ale acestui an, Amazon și Microsoft au reprezentat mai mult de jumătate din veniturile realizate cu ajutorul infrastructurii cloud.

Deși Microsoft revine, victoria este deținută în continuare de către Amazon

Pe parcursul anului, Microsoft a reușit să mai câștige teren în fața gigantului tehnologic, diferențele dintre cotele lor fiind reduse cu 2%. În continuare, cele două companii sunt liderii de piață și reprezintă peste jumătate din veniturile cloud la nivelul globului. Excluzând Amazon și Microsoft, cei 12 actori ai scenei cloud care se află în top sunt Alibaba, Google, Tencent, Baid, IBM, Salesforce, Oracle, NTT, SAP și Fujitsu.

„Fără Amazon și Microsoft, restul pieței generează venituri trimestriale de peste 18 miliarde de dolari și crește cu peste 30% pe an. Furnizorii de cloud care se concentrează pe anumite regiuni, servicii sau grupuri de utilizatori pot viza mai mulți ani de creștere puternică.

Amazon și Microsoft și-au câștigat pozițiile de lider, deoarece se concentrează agresiv pe creșterea serviciilor lor de cloud, trimestru după trimestru, an după an. Aceștia continuă să investească miliarde de dolari în fiecare trimestru în extinderea amprentei globale a centrelor de date, îmbunătățindu-și în același timp portofoliile de servicii cloud”, a declarat John Dinsdale, analist-șef la Synergy Research Group.