Viața acestui om i-a fost salvată de telefon cu opțiunea de care toți utilizatorii au nevoie

Viața acestui om i-a fost salvată de telefon cu opțiunea de care toți utilizatorii au nevoie

Google pune accentual pe software în crearea smartphone-urilor sale, prin funcții speciale. Una dintre cele mai interesante caracteristici de pe telefoanele Pixel este detectarea accidentelor de mașini. Iar pentru un om, această funcție de pe telefonul său a fost salvatoare de viață la propriu.

Un utilizator Reddit, pe numele lui Chuck Walker, a postat despre experiența sa cu detectarea accidentelor auto pe telefonul său Pixel. Dar, de fapt, nu a avut loc un accident de mașină.

Mai degrabă, Walker a avut un accident pe proprietatea sa din Missouri, cu o mașină de construcții Bobcat. Mașinăria grea a ieșit dintr-o margine și a căzut într-o mică râpă, aterizând cu capul în jos, cu Walker blocat și rănit în interiorul ei. Ieșirea de urgență blocată și ieșirea principală erau blocate, de asemenea. El raportează că are șapte coaste și patru vertebre toracice rupte.

Cum i-a salvat viața telefonul acestui om

Din fericire, Pixel 4 XL a venit în salvare cu funcția de detectare a accidentelor auto. Evenimentul a fost suficient pentru a declanșa detectarea accidentelor auto și, din moment ce utilizatorul era inconștient după cădere, telefonul a contactat 911.

Când utilizatorul s-a trezit, a strigat după ajutor și a auzit prin intermediul căștii Bluetooth că un dispecerat de urgență era conectat și vorbea cu el. Dispecerul respectiv trimisese deja servicii de salvare la locația sa și minute mai târziu, au sosit ajutoarele care l-au scos de acolo. Walker spune că, în calitate de fost paramedic, știa că rănile sale nu-i pun în pericol viața, dar a necesitat săptămâni de recuperare.

Dacă funcția de detectare a accidentelor auto nu ar fi fost activată pe telefon, Walker ar fi așteptat ajutorul pentru o vreme. El spune că accidentul a avut loc pe proprietatea sa privată și nimeni nu se aștepta să-l vadă „ore întregi”. Până când a fost găsit, el spune că ar fi suferit de hipotermie, dar era îngrijorat și de un potențial incendiu de la combustibil.

Car Crash Detection, funcția salvatoare de vieți

În schimb, telefonul său Pixel a chemat serviciile de urgență la locația sa în câteva minute, făcând cea mai mare parte a muncii în timp ce el era inconștient.

Dacă deții un smartphone Pixel, poți activa această funcție. Pentru aceasta, caută aplicația „Safety”, iar în setările aplicației respective, vei vedea o opțiune pentru „Detectarea accidentelor auto”. Este dezactivată în mod prestabilit, dar este o funcție pe care ar trebui să o activezi. Detectarea accidentelor auto a fost inițial exclusivă pentru Pixel 4, dar de atunci s-a extins la Pixel 3 și este acceptată și pe Pixel 5, 4a și 4a 5G.

Reține că Auto Crash Detection și aplicația Pixel Safety necesită în general mai multe permisiuni, cum ar fi locația și microfonul. Walker spune că „nu-i place să renunțe la confidențialitatea tehnologiei”, dar, deși nu se aștepta niciodată să aibă nevoie de această funcție, „recompensa a depășit dezavantajul”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: