Vești de pe piața muncii: care sunt cei mai activi români

Vești de pe piața muncii: care sunt cei mai activi români

Statisticile despre candidații la joburi ne arată niște informații cel puțin interesante.

Candidații cu vârsta de peste 45 de ani au înregistrat 40% dintre aplicările la joburi din luna august, cu 10% mai mult decât în iulie, arată datele unui sondaj desfășurat de o platformă de recrutare online. Astfel, conform BestJobs, această categorie de candidați se îndreaptă cu precădere către domenii precum financiar, vânzări și resurse umane.

„Candidații din segmentul 45+ au multă experiență și au acumulat multe abilități utile pe piața muncii. În ciuda acestor lucruri, întâmpină uneori dificultăți pentru că noile cerințe din partea companiilor nu mai includ setul de abilități pe care îl au cei din categoria aceasta, forțându-i la compromisuri în ceea ce privește domeniul ori salariul, sau să își dezvolte noi abilități. Activitatea crescută pe platformă indică, printre altele, faptul că își lărgesc aria de căutare și aplică la mai multe joburi decât înainte, devenind o categorie mai vizibilă și pentru angajatori”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

Și în luna august, gradul de activitate pe platformă a candidaților a rămas ridicat, la nivel similar cu luna iulie. Aproximativ 10% dintre cei care și-au depus CV-ul în luna august și-au arătat interesul pentru oportunitatea de a lucra de acasă.

Topul pe județe

Cele mai active județe au fost București și Ilfov aflate pe primul loc cu 214.680 de aplicări. Pe locul doi, se află Timiș cu 62.326 de aplicări. Pe locul trei, este județul Cluj cu 41.196 de aplicări.

Cele mai căutate domenii pe platforma BestJobs, cel puțin, au fost domeniul financiar cu 5.600 de căutări pentru posturile de contabil sau economist, domeniul tehnologic cu 4.000 de căutări pentru posturile de inginer, nu în ultimul rând, domeniul transporturilor cu 2.800 de căutări pentru posturile de șofer.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu, BestJobs a fost implicată în transformarea și inovarea industriei de recrutare online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: