Vești bune pentru fanii muzicii: cel mai nou produs pentru un sunet premium

Vești bune pentru fanii muzicii: cel mai nou produs pentru un sunet premium

O placă de sunet decentă merită banii.

Audiofilii sunt cunoscuți pentru faptul că dau sume exorbitante de bani în căutarea excelenței audio, dar există limite.

Totuși, un dezvoltator a prezentat cu mândrie un SSD NVMe de 1 TB cu mai multe optimizări care urmăresc să ofere sunet 3D îmbunătățit și „sunet dinamic pe care niciun alt SSD nu îl poate oferi în prezent sau chiar aproape”.

Specificațiile unității arată suficient de bine. Există o capacitate de 1 TB sau 333 GB în modul pSLC, care se presupune că este modul care face ca magia să se întâmple. Există un oscilator extern de ceas, condensatori Audionote, izolație sporită de cupru PCB, conectori placați cu aur și chiar o intrare externă de alimentare de 5 V. Toate acestea ar suna destul de bine dacă am avea de-a face cu semnale analogice. Atenția acordată detaliilor din partea electronică a lucrurilor va îmbunătăți, de obicei, calitatea sunetului analogic, deși poate nu atât de mult din partea stocării fizice. Există și alte părți mai influente între SSD și urechi.

Sunetul este totul

Problema cu acest concept este că un SSD stochează date binare care sunt stocate în 1 și 0. Acele 1 și 0 nu ar trebui să întâmpine nicio interferență sau modificare până când ajung la partea de procesare audio a PC-ului sau a DAC-ului, unde sunt convertite în analog. Aceasta este zona în care componentele electronice vor afecta fidelitatea audio și, în acel moment, influența SSD-ului este irelevantă. Deoarece mediul de stocare este aparent atât de important, mă întreb dacă un audiofil se gândește la CD-ul care a costat 10 centimetri de material când îl introduce într-un CD player de 2000 USD?

Pur și simplu ideea unui SSD dedicat audiofililor este absurdă. Nu există informații despre preț, dar nu e greu de presupus că vor există oameni, cu prea mulți bani, care cu siguranță îl vor cumpăra.

Citește și: