Crucial Ballistix RAM și Crucial P2 SSD, secretele pentru un PC rapid, din toate punctele de vedere

Crucial Ballistix RAM și Crucial P2 SSD, secretele pentru un PC rapid, din toate punctele de vedere

Puține componente se reflectă într-un spor de performanță semnificativ pentru PC-ul precum un SSD ultra-rapid precum Crucial P2 și un kit de memorie RAM Crucial Ballistix.

Când vine vorba de hardware-ul în jurul căruia îți construiești un PC, cei mai mulți pun accent pe procesor și placă video. În realitate, deși acele componente contează mult, o cantitatea redusă de memorie RAM, de viteză mică și o soluție de stocare desprinsă din secolul trecut, îți pot îngenunchea orice sistem. Nu contează, cât costă procesorul, dacă ai făcut economie la SSD, vei regreta cu siguranță investiția. Crucial SSD single

Crucial P2 PCIe M.2 SSD, soluția perfectă pentru un PC sprinten

Cu noua serie P2 de la Crucial, producătorul a făcut o treabă grozavă pentru un public cât se poate de larg. Oferind o soluție incredibil de rapidă de stocare cu o capacitate de la 256GB până la 2TB de spațiu, este aproape imposibil să nu găsești varianta care ți se încadrează în bugetul tău, cu beneficii importante independent de preț.

Folosind o interfață M2 PCIe Gen3 x4, această soluție de stocare își poate găsi loc atât într-un desktop de ultimă generație, cât și într-un laptop, oferind viteze de citire de până la 2400 MB/s. Viteza de scriere este de până la 1900 MB/s, iar durata de viață specificată este de 600TB scriși.  Dacă ai în vedere și garanția de 5 ani, e genul de hardware pe care te poți baza pe termen lung. În final, acest SSD îți face sistemul de operare semnificativ mai rapid, se încarcă mai repede Windows-ul, jocurile îți pornesc mai repede, dar și aplicațiile tale de birou de care ești dependent la muncă, precum Outlook.

Fiind creat pe arhitectură NVMe,  cu noul SSD Crucial P2 PCIE M.2 poți fii împăcat că ai făcut tot ce este posibil pentru ca computerul tău să-și atingă potențialul de performanță. În plus, vine la pachet și cu o soluție software de administrare, pentru a-i face un upgrade de firmware când este nevoie și, ocazional, pentru a-i optimiza performanța.

crucial ram

Crucial Ballistix DDR4-3600 – memorie RAM pentru gaming și nu numai

Cei de la Crucial au o lungă istorie când vine vorba de memorie RAM de înaltă performanță, iar cea mai recentă serie Ballistix cu siguranță nu face excepție de la regulă. Dacă bugetul îți permite, îți recomand un kit de 32GB format din două DIMM-uri de 16GB. Acestea ar trebui să fie suficiente pentru o performanță de neegalat în majoritatea jocurilor de top ale momentului, dar și în aplicații pretențioase de editare foto/video.

Ca să-ți dai seama că sunt de cursă lungă, este suficient să ai în vedere sistemul de răcire din aluminiu eloxat pe care îl poți asorta cu restul carcasei. Ca referință, noua serie Ballistix DDR4-3600 este disponibilă în culorile roșu, argintiu și negru. Ca un detaliu drăguț, sunt suficient de compacte încât să le strecori și în carcase de dimensiuni reduse, dacă ai optat pentru un mini-Tower și micro-Tower.

Apropo, se găsesc în format SODIMM pentru laptopuri,  în cazul în care te gândești la un upgrade serios de performanță pentru portabilul tău de gaming. Fiind compatibile cu XMP 2.0, acestea pot fi supratactate (overclocked) pentru a extrage ultimul gram de performanță din ele. Nu în ultimul rând, au fost testate cu o varietate foarte mare de configurații hardware atât de la AMD, cât și de la Intel, ca să poți fi liniștit în ceea ce privește compatibilitate fără echivoc.

La capitolul detalii tehnice, aceste memorii DDR4-3600 au o latență CAS de 16 în format UDIMM și un timing extins de 16-18-18-38 la o voltaj de 1,35 volți. Nu trebuie neglijată nici garanția pe viață.

Una peste alta, dacă ai un kit Crucial Ballistix și un SSD P2 PCIe M.2, poți sta liniștit în ceea ce privește performanța PC-ul tău. Se va comporta impecabil, independent de scenariile pe care le ai în minte. Totul se va încărca repede, la Windows, la jocuri, browserul tău web preferat sau aplicații Microsoft Office.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: