Vești bune pentru fanii jocului Alan Wake: când apare remaster-ul

Vești bune pentru fanii jocului Alan Wake: când apare remaster-ul

Dacă ești un împătimit al jocurilor și în special al titlurilor thriller/horror, atunci o să te bucuri de faptul că Alan Wake o să primească un remake.

Viitorul pare roz pentru Remedy Entertainment, după succesul pe care l-a avut cu jocul Control, lansat în 2019. Nu doar că studioul are deja în lucru mai multe jocuri din acea serie, dar mai important, poate, vor să reînvie unul dintre cele mai iubite titluri din portofoliul său și anume Alan Wake. Un remaster 4K al thrillerului atmosferic va sosi în această toamnă.

Povestea se învârte în jurul lui Alan Wake. Personajul principal încearcă să descopere misterul din spatele dispariției soției sale, în timpul unei vacanțe în micul oraș fictiv din Bright Falls, Washington, toate, în timp ce trăiește evenimente din ultimul său roman.

Ce știm despre noul remake

Acest remaster va include atât jocul de bază cât și cele două expansiuni: The Signal și The Writer.

Remedy a recâștigat drepturile asupra brandului „Alan Wake” de la Microsoft în 2019, dar cei care se vor ocupa de lansare sunt Epic Games Publishing, care vor aduce remasterul pe diferite platforme. Noua versiune va fi disponibilă pe PC prin Epic Games Store, Xbox Series X/S și Xbox One. Surprizele nu se termină aici, jocul va fi disponibil, pentru prima dată, pe consolele PlayStation, atât PS4, cât și PS5.

Jocul și-a făcut debutul pe Xbox 360 în 2010 înainte de a fi lansat și pe PC, doi ani mai târziu. Alan Wake a fost scos atât din magazinele Steam cât și Xbox în 2017, din cauza licențelor de muzică expirate, dar, ulterior a revenit în „vitrine”, după ce Microsoft a rezolvat problema.

Remedy a păstrat moștenirea seriei vie în ultimul deceniu. Mai mult, se pare că o continuare a lui Alan Wake este în lucru, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure.