Vești bune pentru fanii BMW: noul model i4 a intrat în producție

Vești bune pentru fanii BMW: noul model i4 a intrat în producție

A fost finalizată producția primului BMW i4 care a ieșit de pe linia de producție a uzinei BMW Group din München. În România se înregistrează deja comenzi chiar dacă livrările debutează peste cinci luni.

Cu toate acestea, conversia de la vehicule convenționale la electrice nu a fost deloc ușoară. Conform directorului uzinei, Peter Weber, directorul uzinei BMW Group din München, noul automobil a putut fi integrat „în sistemele noastre existente fără a opri producția. Până în 2023, mai mult de jumătate dintre toate automobilele produse în locaţia din München vor avea sistem de propulsie electrificat. Majoritatea vor fi complet electrice”.

Principala diferență dintre BMW i4 și mașinile clasice este propulsia electrică și bateria de înaltă tensiune. Grație unei proiectări inteligente, aproximativ 90% dintre sistemele existente în atelierul de caroserii din München pot fi folosite în continuare pentru noul model.

Prima flotă BMW i4 a fost comandată în România

Deși livrările BMW i4 către clienți vor demara la începutul anului viitor, în România a fost înregistrată deja o primă comandă pentru o flotă compusă din cinci vehicule.

„Sportivitatea modelelor noastre din clasa medie a definit de-a lungul anilor imaginea BMW. Din această perspectivă, BMW i4 este un model deosebit de important pentru marcă. O primă flotă de un sfert de milion de euro cu aproape jumătate de an înainte de lansare înseamnă un start important. La acestea se adaugă câteva zeci de comenzi ferme care confirmă succesul de care se bucură BMW i4 și în România”, a declarat Josef Reiter, directorul general BMW Group România.

Noul BMW i4 poate fi configurat în două versiuni de motorizare, eDrive40 care dezvoltă 340 CP sau M50 care dispune de 544 CP. Ambele variante sunt echipate cu o baterie cu o capacitate brută de 83,9 kWh pentru o autonomie maximă calculată în ciclul WLTP de 590 km pentru versiunea eDrive40.

BMW i4 are un preț de bază în România de 52.955 de euro, cu TVA inclusă şi fără a include programele guvernamentale Rabla sau Rabla Plus.

Citește și: