Vestea zilei pentru șoferi: cum îți iei permisul, după ce ți-a fost suspendat, de acum

Vestea zilei pentru șoferi: cum îți iei permisul, după ce ți-a fost suspendat, de acum

Veste bună pentru șoferi: dacă ți-a fost suspendat permisul de conducere, poți să dai testul pentru reducerea suspendării în orice județ.

Șoferii care vor dori să redobândească mai repede permisul de conducere, după ce le-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, vor putea susține testul pentru reducerea suspendării în orice județ, nu doar în cel în care a fost emis documentul sau cel în care a fost suspendat, potrivit unui proiect de lege, scrie Avocatnet.ro.

Proiectul de lege care-i va bucura pe șoferi

Proiectul de lege a trecut tacit de Senat, adică fără să fie discutat în plen și supus votului, deoarece a fost depășit termenul legal în care se putea face asta, notează aceeași sursă.

“Testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie se poate susţine la oricare serviciu al poliţiei rutiere de pe teritoriul României”, apare, mai exact, în proiectul de lege ce se îndreaptă acum către votul decisiv al Camerei Deputaților.

Acum, Codul rutier stabilește că testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se susține doar la serviciul poliției rutiere care are în evidență titularul permisului auto sau la serviciul poliției rutiere pe raza căruia a fost constatată contravenția. Dar acest lucru se va schimba, odată cu aprobarea acestui proiect de lege.

Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație dă posiblitatea celor cu permisul auto suspendat, în anumite condiții, de a reduce perioada în care nu au voie să conducă un vehicul pe drumurile publice.

Așadar, proiectul de lege nu se aplică momentan. Pentru a deveni lege, iar prevederile să se aplice, trebuie să fie adoptat de Camera Deputaților, să fie promulgat de preşedintele ţării şi publicat în Monitorul Oficial.

Cererea pentru susținerea testului se depune, după caz, până în a 30-a zi, respectiv a 45-a zi (în cazul unei majorări), inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru care titularul permisului de conducere solicită reducerea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: