Vestea de la Google care te obligă să-ți schimbi telefonul: dacă folosești Android, trebuie să știi asta

Vestea de la Google care te obligă să-ți schimbi telefonul: dacă folosești Android, trebuie să știi asta

Google vine cu o lovitură cât se poate de serioasă pentru anumiți utilizatori de Android. Este prima oară când gigantul din Mountain View lasă o serie de smartphone-uri fără posibilitatea de autentificare la serviciile sale.

În cazul în care folosești un smartphone vechi cu Android, începând cu 27 septembrie 2021, peste mai puțin de două luni, nu-l vei mai putea folosi pentru a te autentifica pe Google. Asta înseamnă că nu vei mai avea acces la servicii ale gigantului american, precum Gmail, Google Maps, YouTube și, cel mai important, Google Play Store.

Anunțul pe marginea acestui subiect a fost publicat inițial pe Reddit, ca ulterior să fi fost confirmat de mai multe publicații importante din piață. Ideea este că Google nu te va mai lăsa să te autentifici pe gadgeturile cu sistemul său de operare atâta timp rulează Android 2.3.7 sau mai vechi. Practic, este vorba de telefoanele cu Gingerbread.

Vestea proastă de la Google: cine sunt cei mai afectați

Un pic mai problematică este situația utilizatorilor de tablete. Restricția de mai sus va afecta toate tabletele care rulează Android 3.0 și, cel mai probabil, 4.0. Având în vedere că tablete sunt înlocuite semnificativ mai rar decât telefoanele, mai ales dacă ai una sau două în casă pentru copii, acest anunț îți va face viața semnificativ mai dificilă. Gândește-te că nu vei mai putea folosi tableta pentru a-ți acces contul de Gmail sau Google Maps.

Vei putea în continuare să te autentifici pe toate dispozitivele de mai sus prin intermediul browserului, dar nu prin aplicațiile omonime aferente serviciilor care te interesează. Mai mult decât atât, nu este foarte clar cât va mai exista și acea posibilitate.

Conform comunicatului Google pe marginea subiectului, tăierea este necesară pentru a asigura un nivel sporit de securitate pentru contul tău. Alte particularități legate de acest fenomen nu au fost făcute publice.

Citește și: