Veste neașteptată pentru toți pasagerii CFR Călători. A venit fix când oamenii își pierduseră speranța

Veste neașteptată pentru toți pasagerii CFR Călători. A venit fix când oamenii își pierduseră speranța

CFR Călători vine cu vești bune pentru pasagerii români. Când nimeni nu se aștepta ca firmele de stat să se alinieze standardelor de digitalizare europene, într-o perioadă atât de dificilă pentru toți, iată că se poate. Compania anunță un proiect de digitalizare ce va simplifica mult călătoriile.

Conform noului proiect al CFR Călători, pasagerii vor avea posibilitatea de a-și achita costul biletelor de călătorie cu trenul, chiar din interiorul acestuia.

Este vorba despre un proiect pilot, cel puțin pentru moment. Proiectul este lansat cu sprijinul Băncii Comerciale Române, mai transmit reprezentanții CFR Călători.

„În cadrul acţiunilor desfăşurate pentru creşterea gradului de digitalizare şi extinderea canalelor alternative de emitere a biletelor de tren, CFR Călători în colaborare cu Banca Comercială Română (BCR) implementează de luni, 23 august 2021, un proiect pilot prin care facilitează călătorilor plata biletelor direct în tren.

Pentru început, proiectul pilot cuprinde trenurile de pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă şi retur unde călătorii au la dispoziţie terminale BCR contactless (Mastercard sau Visa), pentru plata biletului de călătorie prin orice tip de dispozitiv de plată: card, telefon sau ceas inteligent”, informează un comunicat al companiei CFR Călători.

Ce trebuie să știe călătorii

Conform regulamentului proiectului pilot, în acest moment se permite achiziţionarea a două tipuri de bilete: pentru adulţi şi copii, respectiv bilete pentru categoriile de clienţi la care nu este necesară verificarea/reţinerea unor documente suplimentare.

Tariful unei călătorii pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă este de 4 lei pentru un adult şi 2 lei pentru un copil (cu vârsta între 5-10 ani, călătoria fiind gratuită pentru cei sub 5 ani). Important de menționat este că, indiferent de banca de la care pasagerii au cardul bancar, nu vor fi percepute comisioane sau taxe bancare.

De curând, CFR Călători a anunțat că în zilele caniculare, atunci când vor fi prognozate temperaturi cuprinse între 37 de grade Celsius și 39 de grade Celsius, în aer, în majoritatea regiunilor, personalul companiei va lua măsuri speciale pentru desfăşurarea circulaţiei trenurilor în condiţii optime de trafic.

În zilele caniculare, personalul CFR va efectua verificări suplimentare, pentru siguranța pasagerilor, anunță compania.

Personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţeaua feroviară, în special în regiunile care intră sub incidenţa atenţionărilor de temperaturi ridicate şi disconfort termic accentuat, prin verificarea directă ale liniilor de cale ferată, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, au anunțat reprezentanții companiei, într-un comunicat de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: