Veste bună pentru posesorii de PS3 și PS Vita: Sony revine asupra deciziei triste

Veste bună pentru posesorii de PS3 și PS Vita: Sony revine asupra deciziei triste

În urmă cu câteva săptămâni, Sony a anunțat că va închide în această vară magazinele virtuale pentru posesorii de PlayStation 3 și PS Vita. Decizia a fost anulată.

Numărul utilizatorilor de PlayStation 3 continuă să fie unul foarte mare la nivel global, în parte pentru că este o consolă foarte bună, în parte pentru că o găsești foarte ieftin iar colecția de jocuri disponibile pentru ea este fabuloasă. Același lucru se poate spune și despre PS Vita, populara consolă handheld.

În acest set de circumstanțe, Sony a decis să anuleze anunțul de la finele lunii trecute, prin care a confirmat desființarea accesului la PlayStation Store pentru utilizatorii de PS3 și PS Vita. Nu este foarte clar cât timp va mai exista acel magazin virtual, dar având în vedere cât de mediatizată a fost decizia, probabil că va mai dura cel puțin un an.

Singuri care vor fi în continuare ”loviți” sunt posesorii de PSP sau PlayStation Portable. Din păcate pentru posesorii consolei lansate în 2005, aceștia vor rămâne fără posibilitatea de a cumpăra jocuri noi în format digital începând cu data de 2 iulie. Chiar și așa, este important de reținut că, după acea dată, vei putea descărca ori de câte ori ai nevoie, jocurile pe care le-ai cumpărat în trecut.

”Este clar că am luat o decizie greșită aici. Așa că, astăzi, sunt fericit să anunț că vom menține operaționale magazinele PlayStation Store pentru PS3 și PS Vita.”, se arată în postarea CEO-ului Sony Interactive Entertainment de pe blogul oficial al companiei.

În același context, CEO-ul Jim Ryan a spus că decizia inițială a fost luată pentru a permite alocarea resurselor pe cele mai populare platforme din portofoliu, PlayStation 4 și PS5. ”Acum vedem că mulți dintre voi sunteți incredibil de pasionați când vine vorba de a continua să faceți achiziții de jocuri clasice pe PS3 și PS Vita pentru viitorul apropiat, așa că sunt bucuros să spun că am găsit o soluție pentru a continua operațiunile.”, a concluzionat oficialul Sony.