Valuri de reclamații la ANRE. Românii se plâng de furnizorii lor de energie și gaze

Valuri de reclamații la ANRE. Românii se plâng de furnizorii lor de energie și gaze

Autoritatea de Reglementare în Energie (ANRE) a transmis un raport după primele șase luni din an, care arată faptul că numeroși români sunt nemulțumiți de facturile lor la energie electrică și gaze naturale.

Practic, susțin experții din cadrul ANRE, în prima jumătate a anului curent, peste 10.000 de consumatori s-au plâns instituției, nemulțumiți fiind de furnizorii lor de energie electrică și gaze naturale.

De exemplu, peste 1.000 de persoane s-au plâns numai de furnizorul Hidroelectrica. Reprezentanții ANRE susțin că aceasta ar fi compania care înregistrează cele mai multe plângeri din partea consumatorilor români.

Sesizările nu au rămas fără ecou, transmit reprezentanții instituției.

ANRE a dat amenzi usturătoare

În urma plângerilor efectuate de consumatori, instituția a pornit demersuri în piață, pentru a analiza situația și a verifica dacă aspectele reclamate de oameni se confirmă.

Se pare că acești consumatori care s-au plâns aveau dreptate. ANRE a găsit nereguli în piață și nu i-a iertat pe furnizori. Aceștia au primit amenzi usturătoare de la ANRE, anunță instituția.

„În doar 6 luni în 2021 am depășit 10.000 de plângeri. Sunt foarte multe plângeri. Avem peste o mie de sesizări la adresa Hidroelectrica. Unele au fost rezolvate. S-au dispus amenzi. Cred că este compania, la adresa căreia sunt cele mai multe plângeri din gestiunea noastră.

Sunt dificultăți pe care le întâmpină în primirea și gestionarea avalanșei de cereri pentru că trebuie să recunoaștem că are de luni bune cele mai mici prețuri și în comparatorul de pe site-ul ANRE. Am aplicat sute de amenzi în valoare de peste un milion de lei către Hidroelectrica.

Ei chiar fac eforturi și încearcă să se adapteze să gestioneze. Practic, toți furnizorii mari, toți furnizorii de ultimă instanță, CEZ, Electrica, EOn, Enel, pentru nerespectarea termenelor de răspuns la solicitări de ofertă, pentru nerespectarea termenelor în care trebuie să semneze contractul. Și la toți, pentru aceste nereguli s-a aplicat o amendă de 400.000 lei, în mai multe rânduri deja”, a spus Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele ANRE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: