Următorul Windows, detaliat de CEO-ul Microsoft: ce știm despre următoarea generație a sistemului de operare

Următorul Windows, detaliat de CEO-ul Microsoft: ce știm despre următoarea generație a sistemului de operare

În iulie 2015, Microsoft a lansat Windows 10. Sistemul de operare promitea să fie ultimul din partea gigantului din Redmond, iar modificările de interfață și funcționalitate să vină prin actualizări. Acum, se pare că lucrurile s-au schimbat.

Pentru prima oară de la lansarea Windows 10, CEO-ul Satya Nadella a făcut o referință explicită la o viitoare versiune a sistemului de operare Microsoft. Mai multe detalii despre ”următoare generație” de Windows vor fi detaliate în următoarele luni, dar ar trebui să nu mai așteptăm foarte mult până când vom afla ce se coace în Redmond.

”În curând, vom împărtăși unul dintre cele mai semnificative update-uri aduse Windows din ultimul deceniu, menit să deblocheze potențialul economic grozat pentru dezvoltatori și creatori”, a atras atenția Nadella în cadrul conferinței Build 2021, conform The Verge. CEO-ul a insistat pe faptul că a testat personal cea mai recentă iterație a sistemului de operare pentru ultimele câteva luni.

”Sunt foarte încântat de următoarea generație de Windows”, a adăugat oficialul. ”Vom crea mai multe oportunități pentru fiecare dezvoltator de aplicații pe Windows și vom întâmpina fiecare creator care caută cea mai inovativă, nouă și deschisă platformă pe care să construiască, să distribuie și să monetizeze aplicații”, a promis șeful Microsoft.

Magazinul de aplicații Microsoft va fi cu totul altul

Prin cuvintele sale, CEO-ul gigantului din Redmond a amplificat încredere în zvonurile de acum câteva săptămâni legate de Windows Store. Ca referință, o serie de zvonuri au ajuns online de curând legate de o reinventare a magazinului de aplicații pe care îl pune la dispoziție Microsoft. Acesta ar urma să fie semnificativ mai flexibil și prietenos cu dezvoltatorii.

Spre deosebire de Google și Apple, se vehiculează că Microsoft va permite dezvoltatorilor să-și integreze propriile sisteme de plată în aplicații, pentru a evita orice comisioane către creatorii Windows. Ca un detaliu de fond, această informație vine la aproximativ o săptămână după ce Microsoft a confirmat că va înceta dezvoltarea sistemului de operare Windows 10X. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: