VIDEO Schimbarea din Windows 10 care te face mai informat, la un click distanță, fără reclame

VIDEO Schimbarea din Windows 10 care te face mai informat, la un click distanță, fără reclame

Dacă simțeai că nu ai suficient de multe informații la un click distanță când stai în fața calculatorului, Microsoft promite să rezolve acest handicap printr-o actualizare la Windows 10. Update-ul a trecut deja de beta și urmează să ajungă la utilizatori.

Într-o mișcare ce pare să fie inspirată din funcționalitatea smartphone-urilor moderne, guvernate de widget-uri, Microsoft vrea să-ți ascundă o serie de widget-uri utile în spatele unui buton din taskbar, zona din dreapta jos a barei de start în care găsești ora exactă, volumul și conexiunea la rețea.

Noua funcție este intitulată News and Interests (Știri și interese). Pe scurt, instrumentul îți creează o scurtătură în bara de instrumente din Windows 10 pentru a ajunge rapid la vremea probabilă, dar și pentru a vedea prețurile la acțiunile care te interesează, câteva știri, scoruri sportive și nu numai. Apropo de meteo, temperatura actuală îți va fi afișată în permanență lângă ceas, ține doar de tine dacă vei face click pe ea pentru a vedea și restul datelor menționate.

Dacă faci click pe oricare dintre știrile menționate sub formă de rezumat în secțiunea News and Interests, va fi deschis browserul tău implicit pentru a-ți facilita lectura întregului conținut editorial. Opțional, poți salva orice articol pentru o lectură ulterioară, ca să nu-l pierzi sau îl poți partaja cu ușurință, dacă asta îți dorești. Ce nu vei vedea în acea secțiunea, cel puțin pentru un moment, sunt reclamele de orice fel.

În mod previzibil, poți personaliza subiectele din care îți sunt recomandate știri, dar și publicațille din care sunt preluate acele știri. În cazul în care îmbrățișezi cu entuziasm surse de știri de extremă dreapta sau extremă stânga, le vei putea vedea și aici. Ca un detaliu drăguț, vei putea personaliza într-o oarecare măsură icoana din taskbar cu vremea probabilă, pentru a o face mai mult sau mai puțin discretă. Dacă întreaga premisă nu te interesează, funcția poate fi dezactivată complet în orice moment. În ceea ce privește disponibilitatea, ar trebui să ajungă la tine în următoarele săptămâni.