Următorul tău Xbox, anunțat oficial: va fi un stick pe HDMI cu un controller, la fel ca un Fire TV sau Chromecast

Următorul tău Xbox, anunțat oficial: va fi un stick pe HDMI cu un controller, la fel ca un Fire TV sau Chromecast

În viitorul apropiat, gamingul pe Xbox nu va mai fi legat de o consolă cât un desktop. Cu ajutorului unei conexiuni la internet de viteză mare, jocurile tale vor rămâne în cloud și singura investiție suplimentară este un controller pentru a le experimenta în cele mai bune condiții.

Cu câteva zile înainte de conferința Microsoft din cadrul E3, ce urmează să fie transmisă pe internet, mai mulți directori importanți din cadrul companiei s-au lăudat cu performanța actuală a consolei Xbox, dar și cu o serie de proiecte interesante pentru viitorul gamingului. În acel context, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, împreună cu alți investitori, au făcut câteva anunțuri importante legate de viitorul companiei.

De exemplu, șefii gigantului din Redmond au insistat asupra faptului că Microsoft Game Pass se mișcă incredibil de bine în piață, la fel și soluția de servere online, Azure. Rămâne acum ca, cel puțin, Game Pass să fie transpus într-o consolă semnificativ mai ieftină.

Xbox Game Pass

Viitoarea creație va avea mai multe în comun cu un Chromecast sau Fire TV stick. Nu trebuie să fie nici ieftină și nici cea mai scumpă, doar fiabilă și rapidă. Conectezi stick-ul la TV, aștepți câteva minute după ce l-ai integrat în rețeaua locală și începi să te joci cu o serie stufoasă de titluri din cloud. Următorul pas al inițiativei este o viață mai ușoară pentru gameri prin aducerea Game Pass Ultimate pe monitoare sau TV-uri. Toate vor avea loc cu o intervenție mai mică din partea utilizatorilor. Important este că vor merge jocurile de Xbox pe un gadget de 30 de ori mai mic decât consola și nu ar trebui să mai așteptăm mult până apare.

Speculații pe marginea subiectului din partea Microsoft sunt mai multe, dar nu ne interesează decât momentul lansării și prețul pentru astfel de gadgeturi. Din păcate, nu le știm încă. Ca referință, Phil Spencer este șeful  diviziei de Xbox, iar în urma estimărilor sale, peste doar câteva săptămâni, toți abonații la Game Pass Ultimate vor avea acces la jocuri din cloud prin intermediul browser-ului preferat, indiferent dacă acesta este Chrome, Edge sau Safari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: