Un studiu ne arată cât de bun este internetul în România

Un studiu ne arată cât de bun este internetul în România

Românii plătesc mai puțin decât bulgarii și mai mult decât ucrainienii, potrivit unui studiu, care a analizat prețurile internetului la nivel internațional și timpul de așteptare pentru a descărca un film de 4 GB.

Conexiunea broadband sau „bandă largă” desemnează accesul la internet de mare viteză, prin cablu, wireless, care este întotdeauna activat și mai rapid decât accesul dial-up prin serviciile tradiționale analogice.

Raportul arată că în România, costul conexiunii pe bandă largă, este de 10,59 dolari, mai mic decât cel din Bulgaria, 12,69 dolari/lună sau Ungaria, 15,45 dolari/lună, dar mai mare decât cel din Ucraina, unde oamenii plătesc 6,41 dolari pe lună.

În plus, în România viteza internetului de mare viteză este de 210.82 Mbps, megabiți pe secundă, cu un cost de 0,05 dolari, iar pentru a descărca un film de 4 GB, un român trebuie să aștepte 3 minute și 14 secunde.

De cealaltă parte, în Ungaria, timpul de așteptare pentru a descărca un astfel de film este de 3 minute și 39 de secunde, în timp ce o persoană din Ucraina așteaptă 10 minute și 9 secunde.

Austria are o viteză de descărcare de 140 Mbps, iar Malta de 98 Mbps, depășind astfel Germania, Irlanda și Grecia.

Pe de altă parte, Singapore înregistrează cel mai mic timp pentru descărcarea unui video de 4 GB: 2 minute și 55 secunde.

Prețurile internetului în întreaga lume

Israelul este țara cu cele mai ieftine date mobile din lume, cu 1 GB de date care costă, în medie, doar 0,05 dolari, în timp ce Guineea Ecuatorială, Insulele Falkland sau Insula Sfânta Elena sunt unele dintre zonele cu cele mai scumpe date mobile, conform studiului.

Pentru oamenii din întreaga lume, costul și viteza de conectare au contat în alegerea unei rețele bune de internet, care să îi ajute în telemuncă, școala online sau în timpul liber.

La nivel mondial, Africa de Nord este considerată regiunea cu cele mai ieftine date mobile, iar Africa subsahariană cea mai scumpă.

Raportul mai arată că în SUA costul pe lună pentru internetul de mare viteză este de 59,99 dolari, iar în Canada de 76,14 dolari.

Citește și: