3 trucuri prin care să mărești viteza internetului Wi-Fi cât lucrezi de acasă sau stai pe Netflix

3 trucuri prin care să mărești viteza internetului Wi-Fi cât lucrezi de acasă sau stai pe Netflix

E o perioadă în care presiunea pe rețeaua de internet e mare, tocmai pentru că multă lume lucrează de acasă. Și e posibil ca router-ul tău Wi-Fi să te mai enerveze, din când în când. Numai că nu te grăbi să dai vina pe furnizor.

Există câteva trucuri prin care-ți poți îmbunătăți viteza de internet. În această perioadă, când multă lume petrece mult timp pe internet, ai observat probabil că se mai întâmpla să ai conexiune slabă la internet. Nu e, însă, de fiecare dată vina furnizorului.

E adevărat că traficul a crescut semnificativ și-n România, dar marile companii telecom susțin că rețelele fac față cu brio, iar echipamentele duc chiar și în perioada în care sunt mulți oameni pe internet. Așadar, dacă problema nu e la furnizor, atunci cel mai probabil s-ar putea să fie vorba de router-ul tău Wi-Fi, în caz că te conectezi la internet prin intermediul unui astfel de dispozitiv.

Hai să vezi cum faci să nu mai ai probleme.

3 trucuri ca să-ți crești viteza internetului Wi-Fi

Primul și cel mai important sfat e legat de locul în care e poziționat router-ul tău Wi-Fi

O reţea Wi-Fi este generată de router în toate direcţiile. Ca urmare, pierzi semnal preţios dacă locaţia sa este lângă geam sau în colţul casei. Cel mai bine e să fie poziționat în centrul casei, astfel încât semnalul să ajungă în toate părțile. Eventual, dacă spațiul îți permite, mai poți trage câțiva metri de cablu, ca să ajungi la conexiunile dorite.

Poziţionează antenele în direcţii diferite

Ideal ar fi să ai un router cu antene externe, poate cât mai multe, dar cel mai bine e să le direcționezi corect. Cel puțin una dintre ele ar trebui să fie orientată vertical pentru a spori semnalul de emisie în mai multe direcţii şi o altă antenă orientată orizontal.

Aceasta din urmă va spori performanţa la recepţia semnalului de către router de la laptopuri, care au în interior antenele orientate orizontal sau alte dispozitive, gen tablete sau smartphone-uri.

Nu ține alte dispozitive electronice lângă router

Foarte multe tipuri de dispozitive electronice pot interfera cu buna funcţionare a reţelei Wi-Fi, de la telefoane şi televizoare, până la cuptoare cu microunde şi frigidere. În principiu, orice aparat care are în interior un motor sau generează un semnal eletromagnetic. Ca urmare, dacă îl ţineţi sub televizor cu un amalgam de aparate, mută-l câţiva metri mai încolo. Obiecte mari metalice, precum dulapuri securizate şi oglinzi sau acvarii de mari dimensiuni influenţează de asemenea negativ reţeaua din casă.