Un nou cutremur pe piața cripto. Bitcoin și Ether tocmai s-au prăbușit

Un nou cutremur pe piața cripto. Bitcoin și Ether tocmai s-au prăbușit

Prețul celor mai populare criptoactive din lume s-a prăbușit joi. Bitcoin și Ether au înregistrat scăderi de aproape 16% împreună.

Joi, Bitcoin s-a depreciat cu 6% față de ziua precedentă, tranzacționându-se la 32.500 de dolari, conform datelor furnizate de Coin Metrics.

La rândul său, Ether a înregistrat o scădere. Ether s-a prăbușit cu adevărat, înregistrând o scădere a valorii de aproximativ 9,5%. Etherul s-a tranzacționat joi la aproximativ 2.150 de dolari.

Starea de urgență din Japonia ar putea să stea la baza devalorizării pieței cripto

Analiștii piețelor digitale sunt de părere că un factor important care a stat la baza acestei devalorizări îl constituie situația epidemiologică din Japonia.

Aici, autoritățile sanitare au decis să întărească măsurile de restricție anti-pandemie.

S-a decis inclusiv ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să se desfășoare fără spectatori.

Contractele futures pe acțiuni au scăzut joi, iar randamentul trezoreriei pe 10 ani a scăzut, de asemenea, la 1,25%.

Senatoarea Elizabeth Warren, D-Mass., a avertizat împotriva riscurilor tot mai mari pe care piața criptomonedelor „foarte opacă și volatilă” le reprezintă pentru consumatori și piețele financiare.

De asemenea, piața criptoactivelor a mai primit o lovitură săptămâna aceasta, din China.

Marți, banca centrală a Chinei a cerut o altă închidere a unei companii care „era suspectată că furnizează servicii software pentru tranzacții în monedă virtuală”. De ani de zile, China a emis în mod regulat interdicții privind industria și operațiunile criptomonedelor.

Totuși, în tot acest război dus de autoritățile oficiale cu piața digitală, au apărut și beneficii. Deși mai mult de jumătate din minerii de Bitcoin din lume au fost afectați de represiunea impusă criptomonedelor de autoritățile din China, cei care au rămas activi au numai de căștigat.

Pe fondul ieșirii atâtor de mulți oameni din sistem, agoritmul bitcoin s-a ajustat la noile condiții și generează profituri mai mari pentru mineri. Mai mult decât atât, mineritul în sine a scăzut în dificultate.

Citește și: