Un gigant tech își recompensează angajații cu 1.500 de dolari pentru eforturile depuse în timpul pandemiei

Un gigant tech își recompensează angajații cu 1.500 de dolari pentru eforturile depuse în timpul pandemiei

Gigantul tehnologic Microsoft își va recompensa financiar angajații, pentru efortul depus de aceștia în timpul pandemiei de coronavirus. Fiecare salariat Microsoft va primi de la companie 1.500 de dolari, a anunțat conducerea, joi seară.

În total, Microsoft va cheltui în jur de 200 de milioane de dolari pe bonusurile acordate angajaților din Statele Unite ale Americii, dar și de peste hotare.

Compania dorește să își recompenseze angajații, pentru munca pe care aceștia au depus-o în perioada crizei sanitare.

Gestul face parte dintr-un efort realizat de companiile de tehnologie pentru a menține angajații fericiți în timpul pandemiei și pentru a se asigura că aceștia din urmă rămân fideli organizației.

Tot mai multe companii din întreaga lume caută soluții pentru a-și menține forța de muncă, în condițiile în care analiștii economici se așteaptă la un val de demisii în perioada următoare.

De asemenea, managerii din zona tech sunt conștienți de deficitul de forță de muncă existent la nivel global, motiv pentru care depun eforturi să își conserve resursa umană și să o mențină productivă, prin mici gesturi ce demonstrează grija față de salariat.

În aceeași notă, unele companii au oferit angajaților lor vouchere pentru aplicații de livrare de alimente, cum ar fi Uber Eats.

Alte companii au distribuit pachete care conțineau diverse obiecte necesare în timpul pandemiei de coronavirus, cum ar fi dezinfectanți și măști de protecție.

Kathleen Hogan, directorul Microsoft, a transmis joi o informare în cadrul companiei, care a ajuns la toți angajații vizați de această măsură.

Bonusele vor fi acordate angajaților din SUA și străinătate în iulie sau august, deși vicepreședinții companiei Microsoft nu le vor primi, nici angajații filialelor Microsoft GitHub, LinkedIn și Zenimax, a spus purtătorul de cuvânt.

Angajații Microsoft se vor bucura și de concedii prelungite

Nu este prima inițiativă de acest gen pe care Microsoft o lansează pentru a-și răsplăti angajații. La începutul anului, compania a oferit mai multe zile libere salariaților săi.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: