Un expert în longevitate dezvăluie alimentul care nu îi lipsește niciodată din bucătărie

Un expert în longevitate dezvăluie alimentul care nu îi lipsește niciodată din bucătărie

Se spune că suntem ceea ce mâncăm și fără îndoială că așa este. Însă ce ar trebui să consumăm pentru a arăta tineri, supli și pentru a avea energie? Dar pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă? Ei bine, vei găsi o infinitate de răspunsuri, la un simplu search pe Google, însă îți propun ceva mai eficient de atât.

Poți găsi răspunsul la cel mai cunoscut expert în longevitate din lume, Dan Buettner.

Acesta susține că alimentul care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie este năutul.

Se pare că dieteticienii, dar și experții în longevitate țin întotdeauna în casă o cutie de năut organic, fără sare (sau cu conținut scăzut de sodiu).

De ce?

Năutul e prietenul tău cel mai bun în curele de slăbire și nu numai

Ei bine, năutul este un element esențial în dieta mediteraneană și este bogat în fibre și proteine , ambele fiind necesare pentru sănătatea oaselor, a mușchilor și a pielii. (O cană de naut oferă 12,5 grame de fibre și 14,5 grame de proteine).

Năutul este un tip de leguminoase din aceeași familie ca fasolea și arahidele. Trebuie să știi faptul că unul dintre cele mei cunoscute tipuri de năut are o formă rotundă și o culoare bej, dar alte soiuri sunt negre, verzi sau roșii.

Pentru a include acest aliment în dieta ta zilnică, experții recomandă, pentru început, să cauți gustări pe bază de năut. După ce te vei obișnui cu el și îi vei cunoaște beneficiile, poate vei începe să petreci timp în bucătărie gătind acest aliment. Pentru început, însă, te poți orienta către biscuiți cu năut. Vor reprezenta o gustare sățioasă și consistentă, care nu îți va lipsi la birou, odată ce te vei obișui cu ea, sunt de părere dieteticienii, care te asigură că năutul te poate ajuta să dai jos câteva kilograme, datorită proprietăților sale.

Datorită proteinelor și fibrelor, nu ți se va face foame repede, deci nu vei fi nevoit să mănânci din nou și să aduci alt aport caloric organismului tău, spun specialiștii care recomandă introducerea năutului în dietele celor care vor să slăbească.

Citește și: