Un „dragon de temut” a existat în această țară: unde au fost descoperite rămășițele

Un dragon de temut a existat în această țară: unde au fost descoperite rămășițele

O descoperire fascinantă a fost făcută despre un „dragon de temut”. Iată unde s-au găsit rămășițele sale.

Un grup de cercetători australieni au descoperit rămăşiţele unui dinozaur zburător uriaş, descris că un „dragon de temut”, care a survolat teritoriului australian în perioada Cretacicului, au informat surse academice citate de EFE și Agerpres, potrivit Hotnews.

Acest „dragon de temut” ar fi existat în Australia, în Cretacic

Cu aripi de şapte metri lungime şi botul în formă de lance, acest plesiozaur ar fi fost „o fiară de temut”, notează într-un comunicat Tim Richards, conducător al echipei de cercetători ai Universităţii din Queensland care a studiat dinozaurul.

Fiara preistorică, care a fost denumită „Thapunngaka shawi”, semăna foarte mult cu un dragon, a precizat Richards. Descrierea acestui Plesiosaurus se bazează pe fosila unei mandibule care a fost descoperită în iunie 2011 de localnicul Len Shaw pe terenul localităţii Wanamara, dintr-o zonă izolată a statului Queensland, din estul Australiei.

Cercetătorii au calculat că acest dinozaur avea craniul de un metru şi avea un bot prevăzut cu 40 de colţi care îi permiteau să se hrănească cu peşti din vechea Mare Eromanga din timpul Cretacicului, perioadă care a început acum 145 de milioane de ani şi s-a încheiat în urmă cu 66 de milioane de ani.

Dinozaurii Thapunngaka shawi, care se crede că au fost primele sauropode cu oase dorsale care zburau şi erau perfect adaptaţi zborului de propulsie, aveau osatura relativ uşoară, potrivit cercetătorilor.

Descoperire uimitoare: ce s-a întâmplat cu dinozaurii înainte să dispară definitiv

Oamenii de știință au descoperit că dinozaurii erau deja în declin cu zece milioane de ani, înainte de a fi distruși de impactul unui asteroid.

Șase specii de dinozauri au evoluat și s-au extins de-a lungul perioadei Cretacice, adică o perioadă de la 145 la 66 de milioane de ani în urmă. Dar au început să dispară treptat și noi specii să apară mai puțin, în urmă cu aproximativ 76 de milioane de ani în urmă, conform cercetătorilor.

Motivul? Răcirea globală – temperatura Pământului a scăzut cu șapte grade Celsius – a determinat erbivorele și dinozaurii să nu se poată adapta la noile condiții.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: