Un concurs destinat oamenilor creativi a fost anunțat de Dreamtime: despre ce premii este vorba

Un concurs destinat oamenilor creativi a fost anunțat de Dreamtime: despre ce premii este vorba

Dreamstime este una din cele mai mari comunități de imagini stock din lume. Acum, împreună cu partenerii săi Cărturești și PressOne, site-ul a anunțat lansarea concursului „Coperta Anului 2021 în România”.

Competiția este destinată ilustrațiilor de copertă de carte.

Sunt acceptate atât coperțile care folosesc materiale stock, cât și cele cu conținut original. Câștigătorii primesc atât premii financiare, cât și abonamente gratuite care permit utilizarea imaginilor cu licență internațională pe viață.

Dreamstime va acorda un premiu special în valoare de 3000 de euro și alte trei premii celor mai frumoase trei coperți, după cum urmează: Locul I – 2000 de euro, Locul II – 1500 de euro, Locul III – 1000 de euro.

Premiul special pentru cea mai bună creație va fi acordat de un juriu alcătuit din reprezentanții partenerilor, editorii Dreamstime, reprezentanți ai editurilor din România și specialiști din domeniu care vor vota coperta preferată, iar locurile I-III vor fi alese și de comunitatea de utilizatori Dreamstime prin vot online.

Cine poate participa

„Concursul se adresează editurilor și designerilor independenți din România, care au publicat o carte în România în anii calendaristici 2020 sau 2021. Toate înscrierile trebuie să fie coperți de cărți publicate în 2020-2021, pot participa și coperți de cărți publicate în prima ediție anterior perioade 2020-2021, cu condiția să fie republicate în alte ediții în perioada acceptată în concurs. Editurile pot trimite numai coperți de cărți pentru care au în prezent dreptul de publicare și distribuire. Designerii independenți pot trimite numai coperți de cărți pentru care fie au permisiunea explicită a editorului/editurii de a le înscrie individual în concurs, sau coperți de cărți pe care designerul le-a publicat pe cont propriu”, scriu organizatorii pe site-ul oficial al concursului.

Fiecare participant, din partea unei edituri sau individual, poate înscrie maximum trei coperți de cărți deja publicate. Pot fi cărți din orice domeniu, în limba română și nu numai, cu condiția să fie publicate, în primă ediție sau re-editate, în România, în perioada 1 ianuarie 2020 – 30 septembrie 2021. Participarea este gratuită.

Participanții se pot înscrie în platforma de pe site-ul Dreamstime, într-o secțiune special creată pentru acest concurs.

În intervalul 15 septembrie – 30 octombrie se pot înscrie lucrările, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 26 octombrie. Fondată în România acum 20 de ani, Dreamstime este cea mai mare comunitate de fotografie comercială și editorială, cu peste 37 milioane de utilizatori și peste 170 de milioane de imagini și clipuri video și audio.

Citește și: