Uber livrează canabis: unde poți comanda

Uber livrează canabis: unde poți comanda

Dacă ești în Canada sau plănuiești să mergi, cred că te va interesa asta. Poate pare de domeniul SF-ului, dar Uber livrează canabis acolo.

Divizia de livrare de mâncare a grupului Uber a încheiat un parteneriat cu retailerul de canabis Tokyo Smoke, pentru a putea face livrări de canabis în provincia Ontario din Canada. Acesta este prima intrare a grupului Uber pe acest segment de activitate, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt de la Uber.

Uber livrează canabis în Canada

Compania de car-sharing Uber Technologies Inc livrează deja băuturi alcoolice prin divizia Uber Eats şi de mai mult timp urmăreşte cum evoluează piaţa canabisului. La noi, Uber Eats a fost scos de pe piață, dar avem Glovo pentru alcool. Pentru canabis, mai trebuie să așteptăm.

Directorul general de la Uber, Dara Khosrowshahi, a declarat jurnaliştilor încă din luna aprilie că grupul va lua în considerare livrarea de canabis atunci când acest lucru va fi permis în SUA.

Așadar, la trei ani după ce Parlamentul canadian a aprobat legalizarea consumului de marijuana în scop recreaţional, autorităţile încearcă să corecteze situaţia de pe această piaţă, în condiţiile în care producătorii ilegali continuă să controleze o mare parte din vânzările totale anuale.

Astfel, datorită parteneriatului dintre Uber Eats şi Tokyo Smoke, adulţii din Canada vor putea să comande în mod legal canabis sigur, ceea ce va ajuta la combaterea pieţei subterane, care reprezintă în continuare peste 40% din vânzările naţionale de canabis non-medicinal, conform Uber.

Clienţii vor putea să comande canabis de pe platforma Uber Eats şi să îl ridice din cel mai apropiat magazin Tokyo Smoke.

Întrebat despre posibilitatea extinderii acestui serviciu şi în alte provincii din Canada sau în SUA, un purtător de cuvânt de la Uber a spus că „la acest moment nu există alte noutăţi cu privire la acest subiect”.

„Vom continua să urmărim cum evoluează reglementările şi oportunităţile de pe piaţă. Pe măsură ce legile locale şi federale vor evolua, vom analiza oportunităţile de colaborare cu comercianţii care operează în alte regiuni”, a precizat purtătorul de cuvânt.

 

Citește și:
Etichete: