Twitter îți oferă mii de dolari dacă rezolvi această problemă: ce trebuie să faci

Twitter îți oferă mii de dolari dacă rezolvi această problemă: ce trebuie să faci

Twitter apelează la persoane obișnuite care pot să descopere anumite probleme de pe platformă. Recompensa e de mii de dolari.

Twitter anunță că organizează un concurs prin care vrea să ofere mii de dolari celor care descoperă probleme în algoritmii referitori la decuparea imaginilor – sistemul image-cropping. Platforma vrea să le ofere ocazia specialiștilor să prezinte soluții în acest caz.

Twitter speră că, în acest fel, va rezolva problemele cu ajutorul celor care se simt pregătiți să vină cu soluții. Participanții trebuie să prezinte o descriere a rezultatelor lor și un set de date pe care algoritmul să le poată executa pentru a demonstra problema. Apoi, Twitter acordă puncte în funcție de ce tip de pagube au fost găsite, cât de grav ar putea afecta utilizatorii și multe altele.

Compania recunoaște că nu poate rezolva singură aceste probleme și că sprijinul primit din partea comunității e binevenit și va fi recompensat ca atare. 

Twitter, recompense de mii de dolari

Echipa câștigătoare va primi 3.500 de dolari, dar vor exista și premii separate de 1.000 de dolari pentru sesizarea altor probleme.

Imediat după anunț, cei care se ocupă de regulă cu găsirea de bug-uri în diverse platforme și aplicații s-au plâns că sumele sunt, totuși, cam mici. Mulți au comentat că Twitter ar trebuit să mai adauge un zero la sumele anunțate.

În luna aprilie, Twitter susținea că va analiza îndeaproape potențiale probleme care ar putea fi considerate dăunătoare pentru anumite persoane sau grupuri. Erau problemele care n-ar fi fost sesizate ca atare de algoritmi. Una dintre ele se referă la sistemul de decupare a imaginilor.

Mulți utilizatori s-au plâns că decuparea automată a fost eliminată și, astfel, algoritmii se concentrează mai mult pe persoanele din poză care au tenul mai deschis.

E motivul pentru care platforma oferă acum bani celor care pot sesiza probleme cu acest sistem și-l pot îmbunătăți.  Câștigătorii vor fi anunțat la un workshop organizat de Twitter pe 8 august – denumit DEF CON AI Village.

Citește și: