Twitter intră în rând cu Facebook și Instagram: schimbarea pe care nu ai fi crezut-o posibilă

Twitter intră în rând cu Facebook și Instagram: schimbarea pe care nu ai fi crezut-o posibilă

Twitter nu este cea mai populară rețea de socializare în România, dar continuă să facă eforturi pentru a-și spori numărul utilizatorilor în diverse colțuri ale mapamondului.

Twitter, la fel ca Facebook, Instagram sau WhatsApp, se află într-o proces perpetuu de dezvoltare și actualizare. Încearcă să ”împrumute” diverse funcții de la concurență și, în același timp, să răspundă pretențiilor utilizatorilor. Din această categorie face parte și opțiunea dezvăluită acum, una ce pare să fie luată în proporție de 100% de la rețelele de socializare deținute de Mark Zuckerberg.

Ce face Twitter să concureze cu Instagram

Utilizatorii de Twitter, în viitorul apropiat, vor putea să elimine anumiți urmăritori, fără ca respectivii să afle acest lucru sau să fie notificați în vreun fel. Aceștia nu sunt blocați, iar dacă îți accesează profilul după ce i-ai scos de la urmăritori, îți pot vedea în continuare postările.

Noua funcție se află momentan în teste și nu este foarte clar când va ajunge la marea masă a utilizatorilor, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni. În beta, opțiunea este intitulată ”soft block”, pentru că nu blochează în mod autentic utilizatorii, după cum am detaliat mai sus. Dacă te caută, îți poate vedea toate postările. Practic, ce se schimbă este că postările tale nu vor mai apărea în fluxul persoanei pe care ai eliminat-o de la urmăritori.

Tot ca o diferență față de blocare tradițională, două persoane care nu se urmăresc pot discuta în continuare prin intermediul mesajelor directe. Gestul de ”soft block” nu afectează acel tip de interacțiuni.

Nu în ultimul rând, cei eliminați au posibilitatea de a da Follow din nou celui care i-a eliminat de pe lista de followeri. Ca alternativă, acesta din urmă își poate modifica tipul de cont, pentru a scăpa de urmăritorii nedoriții, cu protejarea postărilor. În acest caz, va trebui aprobat fiecare urmăritor în parte, la fel ca pe Instagram.

La capitolul actualizări în lucru, intră și o listă de prieteni apropiați, similară cu cea de pe Instagram. Utilizatorii vor putea alege ca anumite postări să fie vizibile doar pentru cei din respectiva listă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: