Trucuri WhatsApp: cum trimiți mesaje care dispar și ce înseamnă asta de fapt

Trucuri WhatsApp: cum trimiți mesaje care dispar și ce înseamnă asta de fapt

WhatsApp nu este degeaba cea mai populară aplicație de chat. Programul celor de la Facebook integrează o serie de funcții utile pe care ar fi bine să le ai în vedere. Printre ele se numără mesajele care dispar.

În cazul în care ești utilizator de WhatsApp cu experiență, s-ar putea să te fi confruntat cu o situație în care ai purtat o discuție mai sensibilă prin intermediul serviciului lui Mark Zuckerberg. În acele momente, poate ți-ai fi dorit ca mesajele pe care le trimiți să dispară automat, fără intervenția ta.

Să ai confortul psihologic că tot ce scrii acolo sau conținutul media pe care îl expediezi nu va putea fi ancorat în eternitate. WhatsApp îți oferă această funcție și este intitulată sugestiv Mesaje temporare sau Vanishing text.

Cum trimiți mesaje care dispar pe WhatsApp

La fel ca alte câteva aplicații îndrăgite de chat, WhatsApp îți permite să trimiți mesaje care, după o perioadă de timp predeterminată, nu mai pot fi recuperate. Pentru a profita de opțiunea respectivă intră pe conversația pe care o porți cu un prieten și atinge-i numele din partea de sus a ferestrei de chat.

De acolo, apasă pe Mesaje temporare. Imediat îți va fi servită o notificare prin care îți este atrasă atenția asupra faptului că deși mesajele efective și toate fotografiile sau clipurile expediate în acest fel vor dispărea, pot fi în continuare imortalizate. Destinatarul poate face o captură de ecran conversației sau îți poate redirecționa o imagine sau un mesaj.

Optează pentru Ok în acea fereastră și bifează Da, pentru a transforma acea fereastră de chat într-una cu mesaje temporare. În ceea ce privește perioada după care dispar mesajele expediate în acest mod, este bătută în cuie la 7 zile, atât. Nu poți opta pentru 15 minute, o oră, o zi sau altă unitate de timp, doar o săptămână întreagă, după cum se poate vedea și în descrierea oficială a funcției.

”Puteți trimite mesaje temporare pe WhatsApp dacă activați această funcție. După activare, mesajele noi trimise într-o conversație individuală sau de grup vor dispărea după șapte zile. Opțiunea selectată cel mai recent are efect asupra tuturor mesajelor din conversație. Această setare nu va afecta mesajele pe care le-ați trimis sau primit anterior în cadrul conversației respective. Într-o conversație individuală, oricare dintre cei doi utilizatori poate activa sau dezactiva mesajele temporare. Într-o conversație de grup, acestea pot fi activate sau dezactivate de orice participant. Cu toate acestea, administratorii pot schimba setările grupului și le pot permite doar administratorilor să activeze sau să dezactiveze mesajele temporare.”